Svendborg Rabbits

Nyheder


Tilbage til listen

12-02-2020

Rabbits vinder duellen om 4. pladsen

Efter en lang pause, længst for hjemmeholdet der ikke havde optrådt siden den 25. januar hvor modstanderen hed Horsens IC, Team Fog Næstved havde sidst set kampbanen den 2. februar, hvor holdet tabte med mindst mulig margen ti de danske mestre fra Bakken Bears, kom endelig dagen, hvor kampen om 4. 5. pladsen i ligaen kunne blive afgjort.

Det blev en meget spændende match med masser af drama men også en kamp, hvor hjemmeholdet viste klassen og bevarede fokus gennem hele opgøret. Det betød sejr, 82-79 efter perioderne 20-15, 19-20, 22-20 og 21-24 hvor godt 1100 så på i HK Midt Arena.

Rabbits startede ud som lyn og torden og lukkede fuldstændig af i forsvaret og hev samtlige rebounds til sig, 10-0 efter 4 minutter. Team Fog havde i dag en brandvarm Rob Marberry der i den grad stemplede ind og scorede 12 points for sit mandskab i 1. periode. Scoringerne for hjemmeholdet blev delt noget bedre ud, 6 spillere stod for 20 point.

Hjemmeholdet tillod sig at undlade at score i de sidste 4 minutter af 1. og de først 3 af 2., og Team Fog øjnede blod ovenpå kaninernes stærke udlæg. Team Fog scorede 0-11 og kom over pausen til 2. periode også bedst fra start, førte således 20-22, og så kom hjemmeholdet faktisk først bagud igen i 4. periode.

Også i 2. periode fordelte hjemmeholdet scoringerne godt, spillet flød og reboundspillet var  i særklasse.  Rabbits har kæmpet meget med netop det i hele sæsonen og ved det er nøglen til sejr. Team Fog havde fortsat sin topscorer i Marberry der fik stemplet yderligere 10 points ind på kontoren i 2. periode, således 22 points ved halvtid.

Imponerende af Marberry der spillede en suveræn kamp. Det betød samtidig at såvel Christian Terrel og Carlos Mateo holdt lidt igen rent scoringsmæssigt, heldigt for hjemmeholdet. Rabbits til pause foran 39-35, en meget spændende og intens kamp, hvor man næsten kunne fornemme spændingen fra banen forplante sig ud på de to udskiftningsbænke.

Efter pausen sad de mange fremmødte fans med en fornemmelse af om hjemmeholdet igen som sidste hjemmekamp mod HIC ville knække fuldstændig sammen. Det gjorde kaninerne ikke. Brandon Norfleet scorede de første 6 points efter pausen og dernæst gik Rabbits på et run 11-0. Rabbits foran med 15 midt i 3. Så var det Næstveds tur til et run 0-11, stillingen tæt inden de sidste 10 minutter, 61-55.

Forinden havde såvel Arnel Decic gjort sig bemærket med en teknisk fejl, i samme minut også en til bænken. Samtidig havde Jacob Enevold og Sebastian Åris fået æren af at skulle skyde straffe der alle blev omsat. For Næstved så Rob Marberry efterhånden noget slidt ud så Christian Terrel tog over med 8 points i træk. Svendborgs bænk ville også lege med i kapløbet omkring de tekniske fejl og trak også en til sig.

De sidste 10 minutter blev også meget spændende. Svendborg lagde igen bedst fra land men Rob Marberry var ikke brændt helt ud endnu. Han scorede lige 7 i træk i de første 3 minutter og sluttede derpå på 34!!, så var gassen gået ud af ballonen. Marberry scorede ikke mere i den kamp, hvor der ellers i slutfasen var så hårdt brug for points. Næstved udlignede til 65-65. Efter et par gode angreb, hvor Rabbits igen og igen tog rebounds og fik 2. chancen blev Mikkel Plannthin fejlet bag trepointslinjen. 3 sikre straffekast blev flot omsat af kaptajn Plannthin og det blev fulgt op af 5 points fra hjemmeholdets topscorer Brandon Norfleet. Rabbits foran med 4, 76-72 med 2 minutter igen. Næstved fik hurtigt udlignet ved Carlos Mateo og derefter stjal lynhurtige Myck Kabongo bolden på midten af banen og scorede derefter sikkert. Jacob Enevold der i dag var en af hjemmeholdets bedste fik også smidt to points i kurven og Kaninerne var således foran 82-78 fordi Mikkel Plannthin igen omsatte to straffekast meget sikkert. Aftalen efter en timeout var så, at lade Næstved få deres angreb uden at fejle men det blev alligevel til en fejl fra Myck Kabongo på et trepointsforsøg og tre straffe til Næstved.

Heldigvis for Rabbits scorede Jahmal Jones kun på et og kampen var afgjort.

For hjemmeholdet blev topscorer Brandon Norfleet med 19, Mikkel Plannthin 12 og Sebastian Åris med 11. Jacob Enevold skal fremhæves med 8 points og 10 rebounds heraf 7 offensive. Zack Charles havde 12 rebounds og 9 points. Svendborg hentede ikke mindre end 21 offensive rebounds. Det er meget meget lang tid siden det er sket sidst og var helt afgørende for kampens udfald. For hjemmeholdet forlod Myck Kabongo banen med 5 fejl og 25 minutters spilletid.

Team Fog Næstved havde bedste spiller i Rob Marberry med 5 assists og 34 points, 13 til Christian Terrel og 10 til Jahmal Jones. For Næstved forlod Zarko Jukic banen med 5 fejl og 21 minutter.

Begge mandskaber skal i ilden på søndag i Århus hvor Rabbits møder Bakken Bears  og i Horsens hvor Horsens IC venter på Team FOG Næstved.   


 

Hovedsponsorer

Næste hjemmekamp

Sæsonen 2021/22

  • Stilling
  • Spilleplan
Bakken Bears
46
Horsens IC
38
Randers Cimbria
32
Svendborg Rabbits
32
Team FOG Naestved
28
Værløse Blue Hawks
22
BMS Herlev Wolfpack
18
Bears Academy
14
Copenhagen Basketball
8
BK Amager
2
Full standings

Exclusive Partnere

logorow01.jpg
logorow02.jpg