Svendborg Rabbits

Nyheder


Tilbage til listen

06-11-2015

Svær kamp endte med overtidssejr

Det helt store spørgsmål for kaninerne var, om holdet var i stand til at rejse sig ovenpå en katastrofekamp i tirsdags mod de danske mestre. Det kunne holdet. Der var gejst og vilje og fight bag en mandfolkeindsats i Arena Randers torsdag aften. Kaninerne trak sig ud af opgøret med en smal sejr, 94-97, efter perioderne 21-24, 28-19, 17-28 og 27-22. Det betød forlænget spilletid og de sidste 5 minutter endte 11-14 og dermed sejr til Rabbits.

 

Hjemmeholdet startede med at score på to straffekast som Charlie Burgess tilkæmpede sig. Så kom Rabbits i gang ved Brandon Rozzell med 5 i træk. Kaninerne fortsatte med scoringer fra 6 forskellige spillere og ved 9-19 lavede Randers 6 i træk. Brandon Rozzell med sine sidste tre i perioden, i alt 10, og føringen på 10 inden Randers fik reduceret på seks straffekast i træk.

 

I 2. periode startede Randers bedst. Hurtig kom hjemmeholdet foran men kun med et enkelt og stillingen skiftede konstant. Det ene point holdt dog 5 gange inden Svendborg kom foran med et enkelt. Så lavede Randers et run på 11-0 og inden Rabbits kunne stille mere op, var det halvlegspause. Dog fik først Liam Potter så Antonio Porta reduceret til en pausestilling på +6 til Randers. Ellers var det dommerne der var i fokus og især hos kaninernes trænerteam. Først lavede Randers fejl på Brandon Rozzell i et par omgange og så fik Antonio Porta to slag på kæben men ingen fløjte og så røg bolden ud over sidelinjen lige foran cheftræner Craig Pedersen. Det var i hvert fald tydeligt for hele Rabbitsbænken. Der blev bare ikke dømt noget og så smed Craig jakken. Det ville 1. dommer Rune Ressel Larsen ikke se på og så røg der en teknisk af sted. Så var både spillere og dommere ligesom helt klar…

 

 

Kaninerne kom tidligt ud efter pausen og fik varmet godt op og måske betød det, at holdet kunne stikke lidt af.  8 points fra Trevor Noack og en treer fra først Claus Magaard dernæst fra Antonio Porta. Rabbits foran med 5, 55-61. Så meldte en af Randers' bedste i dag, Chris Nielsen sig for alvor ind i kampen med flotte scoringer på svære skud og sikkert omsatte straffekast. De 14 Chris havde i 1. halvleg blev plusset med yderligere 10 i 3. og inden sidste periode var borgmesteren i Randers så på flotte 24, 4 rebounds og 2 assists. Det var der ingen af de andre spillere på banen der kunne matche men kaninerne førte alligevel inden  de sidste 10 minutter med 5 på en flot 3. periode der blev vundet med +11. De 96 fremmødte i Arena Randers’ hal 3 var godt underholdt og kampen på ingen måde afgjort.

 

Randers ville ikke overgive sig selv om der var trukket alvorlige veksler på Charlie Burgess, Chris Nielsen og Bo Colas men med Casper Stage ude med endnu en knæskade var rotationen også begrænset til 7. De gjorde det til gengæld flot. Et run fra starten af 4. periode, 13-4, og hjemmeholdet var igen foran. Charlie Burgess var i hopla og spillede en meget flot kamp. 10 points på 4 minutter og kaninerne så ud til at have tabt momentum. Antonio Porta var heldigvis, til trods for to hårde slag i ansigtet, ikke sådan at bringe ud af fatning. 9 points fra hans hånd og igen flot fight fra Axel Karason der formåede at hente 8 rebounds gjorde, at kaninerne holdt ved med det yderste af neglene. Liam Potter tillod sig alligevel at brænde et straffekast på det mest kritiske tidspunkt således den ordinære kamp endte helt lige 83-83. Potter alene på centerpladsen i dag da Marinus Mouboe var blevet hjemme i Svendborg med sygdom men Trevor Noack viste, at han også magter at spille possition 5.

 

Randers så slidte ud inden den ordinære kamp sluttede og med Bonell Colas på 4 fejl var det kaninerne der umiddelbart stod bedst i den forlængede spilletid. Dog havde Brandon Rozzell også 4 og desværre for kaninerne var det i dag ham der fejlede ud. Det var dog først i de sidste to minutter Rabbits måtte undvære sin topscorer der forinden havde sluttet dagens scoringer der sluttede på i alt 20 points og 5 assists.

 

Der forinden var kampen dog voldsomt spændende. Randers kom hurtigt på 86 men Antonio Porta ville det anderledes i dag. Efter Axel Karason havde scoret en to’er fik Antonio kæmpet sig til bolden i tæt trafik og fik fremtvunget to straffekast som han sikkert omsatte og på næste angreb blev der lagt et layup i kurven. Kaninerne foran med 6. Liam Potter fik fat i rebounden og fik lagt yderligere 2 ind på kontoen. På næste Randersangreb ramte Reno Silavs en meget presset treer og da Bonell Colas dernæst på endnu et turnover fra Rabbits fik to straffe blev stillingen udlignet. På kaninernes næste angreb stod Claus Magaard helt fri i hjørnet og den treer sad sikkert. 94-97 til Rabbits inden Chris Nielsen der indtil nu havde været 100 % på straffe brændte sine to skud fra samme distance. De to som Axel Karason tilkæmpede sig på endnu en fejl fra Randers betød i virkeligheden intet for kaninerne havde vundet kampen også selv om Axel brændte begge.

Det blev en knap så lang tur hjem til sydfyn for de vilde kaniner med en sejr i en meget svær kamp i bagagen. Ligaen ser ud til nu at være knækket over mellem nr. 4 og 5, ganske som forudsagt inden sæsonstart.

 

For Kaninerne var dagens mand Antonio Porta med 24 og 5 assists, Brandon Rozzell havde 20, 15 hver til Claus Magaard og til Trevor Noack der også havde 10 rebounds, 10 points til Liam Potter 8 til Axel Karason 5 til Damian Ocana.

 

For hjemmeholdet Randers Cimbria var dagens bedste Charlie Burgess med 30 7 rebounds og 4 assists og 5 steals. Chris Nielsen scorede 28 og Bo Colas 20 og hentede 14 rebounds.

 

Hovedsponsorer

Næste hjemmekamp

Sæsonen 2021/22

  • Stilling
  • Spilleplan
Bakken Bears
46
Horsens IC
38
Randers Cimbria
32
Svendborg Rabbits
32
Team FOG Naestved
28
Værløse Blue Hawks
22
BMS Herlev Wolfpack
18
Bears Academy
14
Copenhagen Basketball
8
BK Amager
2
Full standings

Exclusive Partnere

logorow01.jpg
logorow02.jpg