Svendborg Rabbits

Nyheder


Tilbage til listen

28-11-2015

En meget vigtig sejr til Kaninerne.

Der var lagt op til gyserstemning i Svendborg Idrætscenter fredag aften og det holdt stik. En meget dramatisk og underholdende kamp og den første sejr til det nye trænerteam for kaninerne. Samtidig en kamp, hvor Team Fog Næstved måtte igennem mange kvaler. En sjælden diskvalifikation, Troy Franklin, allerede i det 2. minut i 2. periode, en tilsyneladende alvorlig ankelskade på Philip Hertz og to udvisninger af Team Fogs to store spillere, Chris Gabriel og Cheikh Sane, men først i de allersidste minutter af en meget spændende kamp. Perioderne 14-21, 29-10, 16-30 og 27-23 giver resultatet 86-84 til kaninerne og HIC venter nu i semifinalen.

 

 

Næstved startede klart mest fokuseret og kom hurtigt foran 4-9 og 6-15. Kaninerne havde mere end svært ved at finde rytme og Næstved kom let til scoringer under kaninernes kurv. 6 points i træk fra store Chris Gabriel. Samtidig havde kampen gnist og tænding. To sammenstød mellem Antonio Porta og Troy Franklin tegnede til hævnakter og det skulle vise sig at holde stik. Ikke just en walk over for dommertrioen der omtrent var på overarbejde for der var nok at holde øje med. Næstved klart med momentum og en klar føring efter de første 10 minutter til sydsjællænderne der også spillede bedst.

 

Antonio Porta havde i de døende minutter af 1. periode vist, at man skulle regne med ham i dag. Han havde sine karakteristiske raids mod kurven og blev fejlet af Næstved, hvilket resulterede i straffekast. Det var topdisciplinen for Porta i dag med 14/14 gennem hele kampen. Porta fortsatte for Rabbits straks fra 2. periodes start og kaninerne fik justeret forsvar og gik i zone. 24-7 hed det run Rabbits udsatte Næstved for og det var med 13 points til Porta, 3 trepointsscoringer og 4 sikre straffekast og Rabbits foran med 43-31 ved halvtid. Forinden vred Philip Hertz meget uheldigt rundt på sin ene ankel, det så ikke godt ud og så blev Næstved ramt af en sjælden diskvalifikation da Troy Franklin kom med hævnakten på Antonio Porta. Et stød til kæben og det var tydeligt for dommerne der ikke var i tvivl. Franklin ud af hallen og muligvis karantæne. Desuden 3 fejl på Chris Gabriel, det så godt ud for hjemmeholdet i den periode og momentum klart i hjemmeholdets favør. Marinus Mouboe havde igen et meget flot indhop med 5 points i træk og så forsvandt han igen ud af kampen rent scoringsmæssigt.

 

Næstved skal man aldrig afskrive for selv om sydsjællænderne var såret i bogstavliste forstand så slog de hårdt igen. Kaninerne var slet slet ikke klar efter pausen og spillede alt for langsomt i angrebet. 5 angreb i træk gav intet og Næstved gik på et run, 3-14 og kampen helt lige igen. Brandon Rozzell trådte nu ind på scenen og hans 13 points fra 1. halvleg blev forøget med 7 mere på 2 1/2 minut i 3. periode. Forinden var kaninerne dog gået en meget grum 1. halvdel af 3. periode igennem med forfærdeligt spil i alle dets facetter. Intet og absolut intet ville lykkes for Rabbits. Der gik 7 minutter inden scoringstørken blev brudt og så var det igen de to bedste i dag, Antonio Porta og Brandon Rozzell der viste vejen til kurven. Ingen andre i kaninflokken evnede at følge op og i længde uholdbart og for nemt for modstanderen.  Filip Rajovic der i dag spillede en meget flot kamp sluttede perioden sammen med Cheikh Sane og Næstved oppe med 2 inden de sidste 10 minutter. Det  var lykkedes for Rabbits at trække endnu en fejl på Chris Gabriel og ligeledes på Sane så begge store folk hos Næstved med 4.

 

Det var naturligvis et issue hos Rabbits at fejle de to store ud men så let skulle det ikke gå. Liam Potter der stadig var småskadet i sin fod viste dog god moral og fik scoret på et par svære rebounds i tæt trafik under kurven og fik hentet 4 angrebsrebounds til sig på meget vigtige tidspunkter.  Ellers havde det været et fokuspunkt for Rabbits at lukke Alexander Bak ned for især i sidste periode er han tit udslagsgivende for sit hold. Bak havde dog også de første 9 points og fulgte vanen tro op på sit gode spil i sidste periode. Hvornår lærer kaninerne at holde et vågent øje med ham ?.

Hos Rabbits viste den islandske kriger Axel Karason igen stor fight gennem hele kampen og scorede 4 meget vigtige points i en svær tid for Rabbits. Brandon Rozzell fulgte op med en meget meget dyb treer, dog knap så dyb som den Alexander Bak satte næsten fra midten af banen. Antonio Porta ville ikke stå tilbage og lige efter smed den argentinske troldmand endnu to fra den lange distance i kurven. De næste 6 points stod der Brandon Rozzell på og stillingen efter to sikre straffekast til Axel Karason, 84-78, der var 1 ½ minut tilbage af kampen. Flere var af den opfattelse, at nu måtte den være sikker.

Stort set samtidig fejlede først Chris Gabriel ud og dernæst Sane. Det er dog direkte dumt at afskrive Team Fog Næstved for først stod Filip Rajovic helt fri i hjørnet og satte en sikker treer og dernæst på næste angreb stod Caleb Walker fri i den modsatte side. Også hans skud sad præcist.

Så var stillingen igen lige med 16 sekunder igen. Antonio Porta tog bolden med sig og lavede endnu et af sine berygtede raids gennem trafik i Næstveds forsvar. Der blev med 3 ½ sekund fløjtet fejl på Porta og han var mr. 100 % i dag på straffekast. Hjemmeholdet tager en meget tiltrængt sejr med sig til semifinalen i pokalturneringen hvor reglen om at bruge kun to US spillere virker helt malplaceret.  Rabbits var uden Trevor Noack og Næstved uden Franklin den 2. Det må laves om til næste sæson men det er en helt anden sag der ikke skal kæmpes på banen.

 

Rabbits havde to spillere i dag som helt og aldeles tog sagen i egen hånd. Antonio Porta med 31 points og Brandon Rozzell også med 31. Axel Karason og Darious Moten med hver 6, 5 til Marinus og 4 til Liam Potter. 3 til kaptajn Magaard.

 

Hos Næstved spredte points’ne sig mere ud med 20 hver til Alexander Bak og til Caleb Walker, 15 til Rajovic, 12 til Sane og 10 til Chris Gabriel.

Rabbits spiller igen på søndag ude mod Stevnsgade Supermen.

 

Hovedsponsorer

Næste hjemmekamp

Sæsonen 2021/22

  • Stilling
  • Spilleplan
Bakken Bears
46
Horsens IC
38
Randers Cimbria
32
Svendborg Rabbits
32
Team FOG Naestved
28
Værløse Blue Hawks
22
BMS Herlev Wolfpack
18
Bears Academy
14
Copenhagen Basketball
8
BK Amager
2
Full standings

Exclusive Partnere

logorow01.jpg
logorow02.jpg