Svendborg Rabbits

Nyheder


Tilbage til listen

08-12-2015

Gejsten genfundet.

Et undervurderet Rabbitsmandskab skabte overraskelsen mandag aften i Teddy Bears Toss afviklet for over 1600 fans i Vejlby Risskov Hallen. Kampen gik i overtime og efter regulær match, 93-93, vandt kaninerne fortjent 98-102, efter perioderne 28-15, 19-25, 26-26 og 20-27. De 5 minutters ekstratid endte således 5-9.

Kampens topscorer Brandon Rozzell med 37 points og 5 assists. Antonio Porta scorede 29 og havde 6 assists. For hjemmeholdet var bedste mand den tidligere kanin Mikkel Plannthin med 20 points og 6 rebonds og 4 assists.

 

Rabbits startede dårligt ud på kampen som så ofte før. Holdet er nødt til at gøre noget ved disse elendige starter for her kommer mandskabet dels på en fysisk prøve ved hele tiden at skulle halse efter modstanderen men også mentalt er det belastende og krævende unødige opgaver at stille for sig selv. Bakken således fornemt fra start og alt for let foran 13-2 og igen 26-11. Det var virkelig op ad Bakken (!) for kaninerne.

 

Antonio Porta tog tingene i egen hånd i 2. periode og bragte Rabbits tilbage på sporet. Det så komplet håbløst ud for kaninerne efter 1., men Porta forsøgte og forsøgte, både med drives på kurven men også fra distancen. 15 points smed Porta i kurven i 2. periode og de tre han havde lavet i 1., gjorde ham til suveræn topscorer i 1. halvleg. Flere sad og tænkte på om man skulle opleve rekorden i Basketligaen på den 49 points fra en enkelt spiller blive slået i aften. Svendborgs topscorer Brandon Rozzell holdt sig lidt i baggrunden fordi Porta viste høj høj klasse men alligevel fik Rozzell smidt 7 points i kurven. Ellers bør Marinus Mouboe og Trevor Noack fremhæves som afgørende faktorer i en flot 2. periode fra kaninerne. For hjemmeholdet var det Mikkel Plannthin og Michel Diouf der sammen med Darko Jukic var værd at fremhæve. Diouf dog kun rent pointmæssigt i 1. periode da han slet ikke kom til fadet i 2. Unge Sebastian Åris vist høj klasse med 5 points i træk med sit gode indhop i starten af 2. Værterne foran med 7 ved pausen, 47-40. Bakken Bears havde momentum også selv om kaninerne havde vist , at gejsten havde holdt sit indtog i hele mandskabet ovenpå en slap slap start.

 

8 points i træk fra Trevor Noack og en treer fra Darious Moten samt en fra Claus Magaard og fra Antonio Porta og kaninerne bagud med 5 midt i 3. Måske var kampen slet ikke afgjort alligevel ?. Bakkens spillere så dog ud som om de havde sikret sig sejren med en lettere ukoncentreret indsats til starten af 2. halvleg. Der var også en lettere sloopy indstilling og driblingerne var måske ikke helt så skarpe som set i mange af holdets Europacup kampe. En lille undervurdering af kaninerne ? Det er farligt når Rabbits råder over pointsslugere som Porta og Rozzell. Efter to brændte straffekast fra Diouf øjnede Rabbits morgenluft. Rozzell får sat sit første point i 2. halvleg efter 9 minutter men slutter således med de sidste 5 til stillingen 73-66 inden de sidste 10 minutter.

 

Mange af de fremmødte sad med fornemmelsen af, at kaninerne aldrig ville kunne komme i nærheden af den frygtelige bjørn for den virkede stadig overlegen. Der var gjort regning uden vært. Marinus Mouboe og Brandon Rozzell ville det anderledes. 15 points i træk fra Rozzell til kaninerne og pludselig var Rabbits foran for første gang i kampen ved stillingen 81-83 med 3 minutter igen af den ordinære kamp. Porta stemplede ind igen med to og så satte Trevor Noack og Brandon igen hver en treer og Rabbits var foran med 3, 88-91. Overraskelsen lurede i kulissen. Michel Diouf efterfulgt af en treer fra spanske Carles Bivia og hjemmeholdet foran med 2 inden de sidste 16 sekunder. Rabbits bold og den fik Porta i hænderne. Han tog en 100 %’s chance og med stort mod og sats driblede han klokken ned og satte af mod de store bjørne. Han blev fejlet og da Antonio normalt er sikkerheden selv på straffekast var der ingen bekymringer på Rabbitsbænken. Porta svigtede heller ikke i dag og den ordinære kamp slutter helt lige som den startede.

 

Det betød 5 minutters overtid. Til trods for det mentale overskud hos hjemmeholdet viste kaninerne sine store tænder.

Momentum var nu i kaninernes lejr. Det var lykkedes for Rabbits at hente en håbløs indsats fra kampstart og vende bøtten så nu skulle sejren sikres, nu hvor det var muligt. Først Trevor Noack med en toer efterfulgt af to fra Porta og to straffe til samme der også blev omsat. Rabbits foran 95-99 fordi Darko Jukic dygtigt igen havde dunket sit mandskab på tavlen i overtiden. Rozzell med to sikre straffekast i sidste minut inden Carles Bivia som i ordinær tid satte en treer, 98-101. Darious Moten henter en livsvigtig rebound for kaninerne højt over alle andre i de døende sekunder af kampen og får tilkæmpet sig to straffekast med 3 sekunder tilbage af kampen. Han skal blot score på det ene og det gør Moten og dermed er kaninerne foran med 4 og kan således ikke tabe. Bakken Bears får ikke noget ud af deres sidste stik med bolden og overraskelsen er i hus.

 

Rabbits er tilbage på sporet der blev tabt så ydmygt i Forum Horsens i tirsdags og foran TV2 Sports basketfans.

For kaninerne scorede udover de to allerede nævnte Trevor Noack 19 og hentede 6 rebounds, 5 til anfører Claus Magaard, 4 hver til Marinus Mouboe og til Darious Moten, 2 hver til Liam Potter og Damian Ocana.

For Bakken Bears scorede Michel Diouf flest med 24 og 15 rebounds, Darko Jukic 21 og 11 rebounds, 10 hver til Sebastian Åris og til Carles Bivia der også havde 5 assists.

 

Kaninernes næste optræden er hjemme i kaninhulen hvor sæsonens vigtigste kamp skal afvikles. Pokalsemifinalen mod HIC mandag den 14. december kl. 19.30.

Hovedsponsorer

Næste hjemmekamp

Sæsonen 2021/22

  • Stilling
  • Spilleplan
Bakken Bears
46
Horsens IC
38
Randers Cimbria
32
Svendborg Rabbits
32
Team FOG Naestved
28
Værløse Blue Hawks
22
BMS Herlev Wolfpack
18
Bears Academy
14
Copenhagen Basketball
8
BK Amager
2
Full standings

Exclusive Partnere

logorow01.jpg
logorow02.jpg