Svendborg Rabbits

Nyheder


Tilbage til listen

15-12-2015

HIC fortjent i finalen.

På en dag, hvor kaninernes allervigtigste kamp i år indtil nu skulle afvikles viste HIC at de p.t. er Danmarks bedste basketballmandskab. HIC spillede en god kamp og vandt helt fortjent over et til tider godt kæmpende Rabbitsmandskab men det var bare ikke nok. HIC ramte godt på deres skud og det gjorde forskellen på de to mandskaber. Desuden var HIC smartere når det strammede til og spillede langt mere klogt end kaninerne. 1. periode var lige og så tabte Rabbits resten af kampen ret klart, 21-21, 9-17, 20-22 og 15-29 blev perioderesultaterne og kampen sluttede 65-79, efter HIC til allersidst trak fra.

 

Rabbits startede flot ud og kom bedre fra start end længe set. 6 forskellige spillere scorede i 1. periode og kaninerne kom foran 12-6 inden HIC fik stabiliseret forsvaret. Rabbits spillede godt og fornuftigt og havde godt momentum især i forsvaret men fik også eksekveret i angrebet. 21-13 var forspringet til kaninerne inden HIC slutter bedst med to trepointsscoringer fra en rigtig godt spillende Marqis Addison der havde 11 points i perioden. For kaninerne spillede Darious Moten en fornuftig og flot 1. periode.

 

Addison fortsatte hvor han slap i 2. Han scorede efter behag og spillede meget fornemt og elegant. Hele HIC mandskabet viste værterne hvorledes bolden skal køres rundt og den frie mand skal findes, ganske som kaninerne engang magtede. Rabbits’ spil drejer sig faktisk om, at få bolden givet så meget som muligt til enten Porta eller til Rozzell og så er de andre holdkammerater statister i det spil. Synd for kaninerne spiller klart bedst når bolden kører. HIC spillede forrygende i 2. periode, hvor kaninerne slet ikke kom til orde. Hurtigt og klogt spil fra Horsens og helt fortjent førte østjyderne med 30-38 ved pausen. Egentlig lidt imponerende at Rabbits ikke var længere bagud for zoneforsvaret var alt for lidt bevægeligt og det betød masser af helt frie trepointsskud til de danske mestre og netop i den disciplin var HIC suveræne.

 

Man kunne ovenpå en mager indsats fra kaninerne i 2. periode ikke fornægte de fremmødte fans fra Svendborg i, at tænke på ydmygelsen fra tv kampen i Horsens sidste gang TV2 Sport viste basket herfra og hvor kaninerne blev blæst baglæns ud af hallen. Rabbits samlede sig sammen og spillede næsten lige op med HIC i 3. Liam Potter og Brandon Rozzell viste høj klasse især i periodens første del og forspringet blev delvist hentet og var helt nede på 5, 41-46. Vedran Borovcanin var dog så småt ved at vågne ovenpå en rent scoringsmæssig fattig indsats i 1. halvleg og den supergode forward viste sin høje klasse i 2. halvleg. Det blev til flere flotte assists og 9 points i 3. periode. Han var manden for HIC der holdt fast i føringen, en føring kaninerne ikke for alvor kunne true selv om hjemmeholdet var tæt på flere gange. Kaninerne gav aldrig op og spillede med gejst og vilje men i dag var det klart bedste hold så afgjort HIC. De 5 som HIC førte med halvvejs blev flot øget til 10 inden de sidste 10 minutter.

 

Damian Ocana der gang på gang blev overset på sin frie possition i hjørnet og hvorfra han gang på gang har været så træfsikker kom ind slut 3. periode og starten af 4. Han viste vildskab og fight og sluttede 3. af med en treer og startede 4. med gode aktioner i angrebet. Gode rebounds og gode scoringer og det blev fulgt op fra Antonio Porta og fra Brandon Rozzell. HIC’s forspring skrumpede igen til 6,  7 og 8 og faktisk var HIC kun foran med 8 med godt et minut igen. Dagens bedste for HIC, Nimrod Hillard viste gennem hele kampen høj høj klasse og sluttede kampen enormt flot for sit mandskab. Han er en mere end værdig afløser for MVP fra sidste sæson Skyler Bowlin. Hillard med 6 meget vigtige points til slut i kampen og de sidste 4 points var rent kosmetik for HIC havde fortjent vundet opgøret og er storfavorit til guldet i pokalkampen uanset hvem modstanderen bliver. HIC spiller det bedste danske basket i øjeblikket. Det er tydeligt at de er startet tidligt op på sæsonen og det lønner sig nu. Gad vide om der kommer et dyk for holdet på et tidspunkt, det ser ikke umiddelbart sådan ud. Den nye mand Stipe Kastanovic viste med de få minutter han fik i dag, at han umiddelbart passer godt ind på mandskabet der stråler af selvtillid og spilleglæde. Ganske enkelt flot af HIC.

 

Sejren blev på hele 14 points, måske nok lidt for stor men om det var +5 eller +14 så var HIC ikke for alvor presset.

 

For hjemmeholdet scorede Brandon Rozzell 20, 10 hver til Liam Potter og Darious Moten, 7 hver til Damian Ocanan, Antonio Porta og til Axel Karason, 2 hver til Marinus Mouboe og Claus Magaard.

 

For HIC var så afgjort bedste mand Nimrod Hillard med 22, det samme som Marqis Addison, 12 til Brian Fitzpatrick og 11 til Vedran Borovcanin. Den nye mand Stipe Kastanovic scorede 7.

 

Rabbits spiller igen i overmorgen, hvor Randers kommer på besøg i kaninhulen til ligaopgør med tipp off kl. 19.00.

Hovedsponsorer

Næste hjemmekamp

Sæsonen 2021/22

  • Stilling
  • Spilleplan
Bakken Bears
46
Horsens IC
38
Randers Cimbria
32
Svendborg Rabbits
32
Team FOG Naestved
28
Værløse Blue Hawks
22
BMS Herlev Wolfpack
18
Bears Academy
14
Copenhagen Basketball
8
BK Amager
2
Full standings

Exclusive Partnere

logorow01.jpg
logorow02.jpg