Svendborg Rabbits

Nyheder


Tilbage til listen

03-03-2016

Et knebent nederlag til de danske mestre på udebane

Svendborg Rabbits kom ud af topkampen mod de danske mestre med æren i behold, men hvad kan man bruge det til ?. Der var enkelte lyspunkter i kaninernes spil men skudprocenterne var ikke tilfredsstillende og det sammen med et meget fokuseret HIC mandskab gjorde arbejdsvilkårene vanskelige. HIC’s helt store spiller, Vedran Borovcanin trådte op lige præcis når det var allermest nødvendigt og samtidig ramte dommerne, set fra kaninernes side, nogle meget uheldige kald på nogle meget kritiske tidspunkter. Men alt i alt tankede Rabbits selvtillid selv om det blev til et nederlag, 84-79, efter perioderne 21-25, 20-16, 17-13 og 24-25.

Bedste kanin igen Brandon Rozzell med 28 points og 7 assists men flere trådte op også Brice Massamba og Axel Karason og hjemvendte Damian Ocana der netop havde rejst sig fra sygesengen og så viste Darious Moten igen godt forsvarsarbejde og flotte rebounds samt flere blocks.

 

HIC kom bedst fra land med 8 points fra Addison men kaninerne svarede promte igen med udmærket spil og en sikker afslutter i Brandon Rozzell og i Brice Massamba. Bolden gjorde arbejdet og gang på gang i perioden blev der spillet flot insidespil med gode aktioner under kurven. Træfsikkerheden fra den lange distance var knap så imponerende ligesom der blev brændt 3 straffekast i 1. periode og 8 i alt i kampen. Rozzell slutter bedst for sit mandskab inden den første pause.

 

HIC kom hurtigt og bedst fra pausen med 8-0, ikke mindst på to treere fra lange Lasse Elbæk der tidligere i sæsonen, det var vist i en tv kamp mod Bakken Bears, viste, at han også kan fra distancen. Elbæk fulgte op med endnu to og HIC foran 36-31. Den føring hentede Rabbits hurtigt på points fra Rozzell og fra Karason samt fra Moten. Claus Magaard satte sin første treer og 1. halvleg sluttede helt lige 41-41.

 

2. halvleg startede bedst for kaninerne der kom foran ved Massamba og Karason men så indtraf der enten træthed eller nok mere upræcise afslutninger for det kom kaninerne til men i kurven ville bolden ikke. Der manglede lige 10 % og det udnyttede HIC straks med et 10-0 run, to treerer fra Brian Fitzpatrick og en to’er. Så indtraf to tekniske fejl til HIC efter Rabbits havde tilkæmpet sig momentum med hårdt forsvarsspil og flere turnovers fra HIC. Først en til Baye Keita og lige efter en til Arnel Dedic på bænken. Det betød først to straffe til Rabbits og dernæst to mere for de to tekniske fejl og bolden i siden. Det blev til 7 points på et angreb for Damian Ocana scorede også på en treer. Rabbits kom tættere og tættere på men formåede dog aldrig igen at komme i front i kampen bagud med 6 inden de sidste 10 minutter.

 

Det blev ret hurtigt til +11 for hjemmeholdet og så troede de forholdsvis få tilskuere, at kampen var afgjort. Det var den ikke. Claus Magaard med sin 2. treer i kampen og den blev fulgt til dørs med to fra Axel Karason og to fra Brandon Rozzell, Ocana fik hentet en meget vigtig angrebsrebound og scorede ligesom han i næste angreb også lagde yderligere to i kurven. 73-68 fordi Borovcanin lige havde smidt 7 points i kurven lige da hans hold havde allermest brug for det. Axel Karason sørgede for 4 points mere og så stod der 74-72. Borovcanin trådte igen i karakter, flot timing og igen lige nøjagtig på det helt rigtige tidspunkt og flere points fra hans hånd. Addison, den mest scorende for HIC i dag, kom igen på banen til slut i perioden og han sørgede lige for 4 points mere og så var afstanden igen skabt men Rozzell sluttede for Rabbits også med 4. Der var desværre ikke mere tid for kaninerne at give af og derfor ebbede kampen ud selv om kaninerne forsøgte at stoppe tiden til slut ved at begå fejl. Slutresultat 84-79 men det var marginalernes kamp og den kunne lige så godt havde tippet over i kaninlejren i dag.

 

Nu skal Rabbits håbe på hjælp fra Stevnsgade Sjupermen når de møder Team Fog Næstved og samtidig skal kaninerne selv gøre jobbet færdig ved at vinde de sidste to mod Randers og Bakken Bears så er 3. pladsen i hus. Dog skal Rabbits nok se sig om efter  at skulle til Stadionvej i Hørsholm i en kvartfinaleserie.

 

Ud over ligaens topscorer var der også 13 points til Axel Karason, 12 hver til Damian Ocana og til Brice Massamba, 7 til Darious Moten der også havde 9 rebounds, 6 til kaptajn Magaard og et enkelt til Marinus Mouboe.

 

For HIC scorede Marqis Addison 21, 19 til Vedran Borovcanin, 13 til Brian Fitzpatrick og 11 til Lasse Elbæk.

 

Hovedsponsorer

Næste hjemmekamp

Sæsonen 2021/22

  • Stilling
  • Spilleplan
Bakken Bears
46
Horsens IC
38
Randers Cimbria
32
Svendborg Rabbits
32
Team FOG Naestved
28
Værløse Blue Hawks
22
BMS Herlev Wolfpack
18
Bears Academy
14
Copenhagen Basketball
8
BK Amager
2
Full standings

Exclusive Partnere

logorow01.jpg
logorow02.jpg