Svendborg Rabbits

Nyheder


Tilbage til listen

15-03-2016

79ers tog 1. stik

 

Hørsholm 79ers vandt kamp 1 i kvartfinalen fortjent i kaninhulen og det var primært på en katastrofal 1. periode fra kaninerne. Rabbits var nede på falde fødder straks fra start og det stik modsatte var tilfældet hos 79ers der startede ud som lyn og torden. Rabbits havde bare ikke dagen, ramte på få skud og de øvrige procenter var også dårligere end sædvanligt og derfor vandt 79ers kampen primært på en dårlig 1. periode fra hjemmeholdet. 15-29, 22-22, 23-10 og 10-19. Samlet sejr 70-80 og der er kamp 2 torsdag kl. 18 i Fire Arena men det bliver nok ikke lettere for Rabbits.

 

Hørsholm klar fra start og især var Jonathan Gilling den helt afgørende faktor for han kom gang på gang fri af screeningen og timede sit løb flot og satte sine skud. 5 stk. fra trepointsland i 1. halvleg gjorde udslaget samtidig med, at kaninerne ikke var i gear og i hastighed. Hørsholm var særdeles godt forberedt og vidste nøjagtig hvor Rabbits skulle fokuseres. Brandon Rozzell skulle stresses konstant og det blev han med doubleteam og af og til også med tre mand på ligaens topscorer. Her skulle Rabbits havde været bedre forberedt således man kunne ændre spilkonceptet. 1. periode blev kampens afgørelse for resten af matchen endte lige.

 

De 14 points 79ers havde i fordel inden 2. periode blev ret hurtigt reduceret til 10 og igen til 8 og medvirkende årsag hertil var sammenspillet mellem Darious Moten og Brandon Rozzell. Det helt afgørende var, at Rabbits skudprocenter i dag ikke var tilfredsstillende. Kaninerne kunne ikke ramme kurven og hverken Claus Magaard eller Damian Ocana havde heldet fra den lange distance, Magaard 0/6 og Ocana 1/5. Hvis Rozzell og Moten skal score samtlige points for kaninerne er det alt for let for modstanderen og det havde coach Rafa Monclova luret. Kaninerne kom ikke tættere på og det var minus 14 inden pausen for hjemmeholdet. Det var nøjagtig det efterslæb der var opstået på kaninernes katastrofale 1. periode.

 

Rabbits kom meget stærk igen i 3. Et run på 13-6 og et yderligere på 13-4 og nu så det faktisk særdeles godt ud for Rabbits. Momentum var tippet over hos hjemmeholdet og det var primært på godt forsvar og hastighed i angrebsspillet og kun bagud med et enkelt points inden de sidste 10 minutter fik de godt 700 fremmødte op af stolene i Svendborg Idrætscenter. Selv om 79ers var udråbt som favoritter havde kaninerne lavet et meget flot comeback og nu var alt åbent.

 

Det skulle vise sig, at Rabbits havde brugt mange kræfter på at komme så langt. Intensiteten faldt og skuddene ramte igen ikke kurven fra sidste periodes start. På 7 1/2 minut scorede kaninerne kun 5 points, en treer fra Rozzell og en to’er fra Marinus Mouboe. 79’ers var meget mere effektive og dygtigere både ude fra banen men også under kurven. Evan Yates viste høj høj klasse med 9 points og afgørende faktor. Sølle 10 points fra kaninerne i sidste periode var ikke nok til at bevare hjemmebanen og allerede nu ser det meget svært ud for Rabbits for det var tydeligt at se, at 79ers kom lettere til deres points end tilfældet var det omvendt i dagens første kvartfinale. 79ers vinder fortjent men intet er afgjort endnu. Rabbits kan ikke skyde så dårlige procenter igen og selv om Fire Arena nærmest er en fæstning for Hørsholm er kaninerne opsatte på, at tage sejren med hjem til kaninhulen til kamp 3 på næste mandag.

 

Dagens bedste spiller blev delt mellem Darious Moten og Evan Yates med henholdsvis 25 points og 12 rebounds og 28 og 11. Moten med fantastiske flotte dunks på gode oplæg fra ligaens topscorer Rozzell.

 

For hjemmeholdet scorede Brandon Rozzell 18, 9 assists og 7 rebounds, 8 til Brice Massamba.

For 79ers scorede Jonathan Gilling 20 og hentede 14 rebounds !!, 16 til Drew Maynard.

 

På gensyn torsdag aften til TV2 Sport og Fire Arena.

Hovedsponsorer

Næste hjemmekamp

Sæsonen 2021/22

  • Stilling
  • Spilleplan
Bakken Bears
46
Horsens IC
38
Randers Cimbria
32
Svendborg Rabbits
32
Team FOG Naestved
28
Værløse Blue Hawks
22
BMS Herlev Wolfpack
18
Bears Academy
14
Copenhagen Basketball
8
BK Amager
2
Full standings

Exclusive Partnere

logorow01.jpg
logorow02.jpg