Sejr i åbningskampen

En meget imødeset kamp i Basketligaen med næsten et års pause uden fans og bestyrelsen og ikke mindst direktøren for Svendborg Rabbits havde det som juleaften denne onsdag aften i Rise Sparekasse Arena, hvor Bears Academy kom på besøg i sæsonåbneren.

Der var gratis adgang da en af Svendborg Rabbits sponsorer, SEF Energy, havde købt kampen og det betød ca. 1000 til topbasket. Det var meget nyt, livestreaming via Basketligaens hjemmeside, nye lysbander, et delvist nyt hold hos hjemmeholdet og ikke mindst en fantastisk stemning.

Hjemmeholdet måtte dog undvære sidste sæsons bedste spiller Sebastian Åris der ikke havde fået sin licens fra vores naboer mod syd, egentlig var det FIBA’s kontor der hænger i bremsen, det samme var gældende for David Fischer der har spillet i Spanien og så sad Jönsson og Norfleet ude med skader. Til gengæld var der nærmest invasion af tidligere Randersspillere og det var derfor med spænding en imødeset sæsonåbner.

Svendborg Rabbits kom ud for fuld skrue og fik hurtigt bragt sig i front, noget hjemmeholdet aldrig igen gav slip på, fra 17-10 midt i 1. periode til en slutstilling på samme, 32-14. Tyre Gathright og Fenton Bradley viste i den grad at de var mødt op for at vise deres fantastiske overblik og gode forståelse for at underholde fans’ene. Bradley med spektakulære dunks og Gathright med sin afslappede måde at spille på. Desuden viste Aaron Levarity at hans forrige sæson ikke var en døgnflue, en meget flot kamp af forwarden. Nævnes skal også Corey Silverstrom der også i Svendborg viste flot spilforståelse og vejen til kurven var i den grad også genoplivet i det Sy’fynske.

Hos modstanderen var det igen i år Mads Bro og Anton Harbo der stod for scoringerne sammen med meget stabile Keane Thomann. 2. periode med en helt lige fordeling 19-19, og hjemmeholdet foran 51-33 ved pausen.

En periode efter pausen, hvor direktør Troels Mortensen fik overrakt vores tidligere kaptajn Mikkel Planthinn fortjente ord og gaver,  der ligesom fadede lidt ud og hvor scoringerne fordelte sig mellem holdene. Endnu et par fantastiske aktioner fra især noget der ligner denne sæsons publikumsmagnet, Fenton Bradley, der kom rigtig godt op under taget i Rise Sparekasse Arena. At Fenton så også kan score mange points er blot en sidegevinst men en særdeles vigtig faktor. Nævnes skal også Oscar Jørgensen der satte vigtige scoringer men også knoklede som arbejdsmand for holdet. Der bliver en sund træningskultur når alle hjemmeholdets 4 oversiddere bliver spilbare og kamp om pladserne. Det er kun et sundhedstegn. 3. periode slutter 69-50 og spændingen inden sidste periode var til at overse.

Det blev til den forventede sikre hjemmesejr for kaninerne, 92-77, og et sidste par minutter hvor cheftræner Jimmy Moore, der dog et par gange så meget vred ud i forbindelse med time-outs, roste sit mandskab for en fin indsats. Nu er rusten som man siger, banket lidt af, så venter HIC i næste kamp den 30. september i Horsens.

Topscore for hjemmeholdet blev med garanti ikke for sidste gang i denne sæson, Fenton Bradley med 22 points, Aaron Levarity scorede 17 og hentede 15 rebounds en flot double-double, 16 points til Tyre Gathright, 13 til Corey Silverstrom og 10 til Oscar Jørgensen

For Bears Academy scorede Mads Bro Hansen 15, Anton Harbo 12 og 10 til Keane Thomann.