Sikkert sejr og videre til semifinalen

En stensikker sejr til Svendborg Rabbits i ¼ finalen mod Værløse Blue Hawks betyder, at kaninerne skal spille semifinale mod Randers i Kronjylland, med afvikling 22. januar.

Rabbits vandt alle perioder og nu med næsten fuldt hold, nu er det kun Brandon Norfleet der endnu mangler at blive sin skade kvit, selv om Corey Silverstrom ikke kom på banen pga. en forstuvet ankel. Glædeligt at se at Niclas Jønsson igen var i fuldt vigør selv om han ikke kom på banen i 2. halvleg, også pga. en forvreden ankel. Periodecifrene blev 27-18, 29-12, 22-15 og 30-25. Sejren blev på +38, 108-70.

Værløse var dog noget handicappet til opgøret da 5 mand sad ude med enten en positiv test eller mangel på en negativ.

Hjemmeholdet tillod sig at brænde de første fem skud og deraf var fire tæt på kurven men i ville bolden ikke. Stimen blev dog brudt og derefter så kaninerne sig ikke tilbage. Værløse gik dog frisk til sagen trods de ulige odds og holdet mistede aldrig troen på, at de kunne slå favoritterne. Efter en lige første halvdel af første periode trak Svendborg dog fra og vandt 1. med 9, 27-18. 2. periode blev endnu mere til hjemmeholdets fordel og en pausestilling på +26 gjorde ikke kampen spændende. Kunne kaninerne holde fast, man tænkte lidt på sidste hjemmekamp hvor modstanderen var kronjyderne fra Randers, en nu fastlagt modstander i semifinalen.

Svendborg fortsatte sin stabile indsats, hvor alle, undtagen Corey Silverstrom og nu også Nicklas Jønsson der blev skadet i pausen i forbindelse med opvarmningen, fik masser af minutter. Det forstod især Oscar Teglgaard at udnytte. Han fik også flest minutter, godt 28 men han kvitterede også med 21 points deraf 5 fra trepoinsland. Herfra skød kaninerne acceptable procenter, 14/25, men vandt også reboundspillet sikkert. Begge hold havde dog 20 turn-overs, hvilket må siges at være lige i overkanten. Værløse stjal til gengæld kaninernes bold 12 gange, flot forsvar af det unge Værløsemandskab.

For hjemmeholdet scorede Sebastian Åris 21, 6/6 fra trepointsland, 21 til Oscar Teglgaard, 15 til Tyre Gathright, 14 til Fenton Bradley, 11 til Aaron Levarity og 10 til David Fischer. DJ Baptiste havde 8 og 10 rebounds.

For Blue Hawks scorede Balsa Veljic 22, 10 til Karl Boye Formann, 9 til Silas Bøje og 8 hver til Gustav Halbye og til Magnus Ebbesen.