Vigtig Sejr I Rise Sparekasse

Flot Rise Sparekasse Arena, flot fremmøde og en knap så flot spillemæssig kamp men til gengæld et meget spændende opgør i 3. semifinale, hvor HIC igen var gæster.

Rabbits havde udlignet på udebane i mandags og derfor var det meget afgørende at kunne tage kamp 3, hvilket betyder 2 matchbolde.

Kampen blev vanvittig spændende,  HIC som lidt mere toneangivende og måske viste HIC også det bedste spil men kaninerne giver aldrig op og netop fight og holdånd var nøgleordene i opgøret.

Hjemmeholdet vandt dog 3 ud af fire perioder, 24-22, 18-16, 12-16 og 19-18 og det var med mindste margen at sejren, der i øvrigt først blev sikret i allersidste sekund af kaptajn Sebastian Åris, lød på 73-72.

Som det fremgår af ovenstående var kampen helt lige. Alle perioder var meget tætte og HIC’s sejr i 3. var meget tæt på, at sikre sejren.

Forinden bølgede spillet frem og tilbage og ingen af holdene var i stand til at trække af sted. Svendborg havde lidt momentum og førte med højeste føring midt i 1. 15-11 men det var de helt små marginaler. Brandon Norfleet spillede en meget flot 1. periode, en periode hvor HIC gjorde alt for at holde Sebastian Åris væk fra bolden. Rent scoringsmæssigt lykkedes det meget godt men også Aaron Levarity viste gode takter for hjemmeholdet. Fra HIC skal Khalil Ahmad og Andy Cleaves fremhæves. Rabbits havde stor fokus på Siler Schneider der i de to første opgør havde vist flot basket og scoringsmæssigt var overbevisende.

Rabbits formåede i 2. periode at distancere sig en smule, +5 midt i perioden og Rabbits foran med 4 ved halvlegspausen. Intet var dog afgjort endnu og ved halvtid var ingen i fejlproblemer. HIC spiller smalt og har gjort det gennem hele sæsonen, måske kan det blive en fordel for kaninerne. En, iøvrigt rigtig god dommerlinje der blev fulgt gjorde spillerne komfortable.

Efter pausen kom Rabbits ikke rigtigt ud fra omklædningsrummet. Scoringschancerne var der men bolden ville ikke gennem kurven. Rigtig mange brændte chancer blev det til og tætte lay-ups ramte ikke lige der hvor de skulle, desuden havde kaninerne i denne periode rigtig mange turnovers.

HIC tog afstand og niveauet hos de mange fremmødte fans faldt. Der blev nærmest stille i hallen (!) dog ikke bag HIC’s bænk, hvor alle HIC fans havde bænket sig.

Der gik 4 ½ minut inden hjemmeholdet fik deres første scoring i 3. Heldigvis var HIC heller ikke træfsikre men havde dog indhentet kaninerne og sågar bragt sig foran. Så scorede Sebastian Åris 7 points stort set i træk og inden de sidste 10 minutter var kampen igen helt lige 54-54.

Sidste periode blev en ren gyser. Hele tiden skiftede føringen, HIC midt i perioden med den største føring nemlig sølle 4 points. Svendborg fik bragt balance igen igen og kampen skulle helt ned til crunch-time inden først HIC på en fremstormende Siler Schneider mistede bolden til Sebastian Åris der løb op i den anden ende og satte en meget lang treer til 71-70. Angrebet efter scorede HIC’s anfører Vedran Borovcanin en to’er og så havde Rabbits bolden med 5 sekunder tilbage på klokken. Bolden endte i hænderne på ja hvem ellers: Sebastian Åris. Han trak en helt klar fejl midt i feltet og med under et sekund tilbage, helt nøjagtigt 0,8, fik Sebastian to straffekast som han omsatte uhyggeligt sikkert. Svendborg vinder kamp 3 med mindst mulig margen.

HIC træner Varga var rasende, dels over at fejlen opstod da Varga var af den opfattelse at Sebastian Åris var ude da han driblede bolden ind fra den ene side men også det faktum at sejren forlod HIC i det allersidste sekund. Nu har Rabbits to matchbolde til at afgøre om de ender i en finale mod formentlig Bakken Bears der fører 2-0 mod Randers.

For Svendborg må Sebastian Åris igen igen fremhæves. 28 points, 12 rebounds og 5 assists samtidig trak kaptajnen 8 fejl, en mere end godkendt statline, Aaron Levarity spillede også igen en meget flot kamp med 17 points og 10 rebounds, 10 points til Corey Silverstrom.

For HIC var dagens bedste så afgjort Khalil Ahmad med 21 points, 17 til Koch Bar, 13 til Andy Cleaves og 11 points samt 10 rebounds til kaptajn Vedran Borovcanin.

Semi nr. 4 venter på mandag i Horsens…. det bliver forhåbentlig lige så spændende…