Landspokalen- 2. vigtige sejr på 3 dage mod Bears Academy

Landspokalen- 2. vigtige sejr på 3 dage mod Bears Academy.

Image
LANDSPOKALEN: Pokaltitlen skulle forsvares lørdag eftermiddag i Rise Sparekasse Arena og igen som i onsdags var modstanderen farmerholdet fra Bears. I onsdags blev det til en forholdsvis sikker sejr til hjemmeholdet Svendborg Rabbits og igen lørdag eftermiddag en endnu mere sikker sejr, nemlig +23, 94-71 efter perioderne 21-17, 26-19, 19-12 og 28-23.

Skiftevis momentum

Fra kampstart kom Rabbits igen bedst fra land og kom ret hurtigt foran men det momentum kunne kaninerne ikke holde, nøjagtig som i onsdagens kamp. Tempoet forsvandt ud af hjemmeholdets spil og Academy kom med igen. Efter 15-9 midt i perioden, strammede Academy op og tog et 8-0 run og dermed sluttede perioden 21-17 og momentum lå hos udeholdet. Kaninerne var nærmest gået i stå og manglede i den grad en spilstyrer der kunne sætte spillet op og få de rigtige afslutninger. Omar Shiddo der igen startede for kaninerne var træfsikker i kampens start og satte hurtigt 2 trepointsscoringer men forsvandt derefter lidt ud af kampen. Topscorer fra onsdagens opgør, Devin Whitfield kom slet ikke på scoringslisten i 1. periode. Bedste mand hos modstanderholdet var i 1. periode Silas Oriane.

Jaylen Fornes stempler ind

2. periode var også i hjemmeholdets favør. Føringen blev øget dels fordi Jayen Fornes var træfsikker fra distancen men også fordi Rabbits i glimtvis viste godt sammenspil, hvor bolden gjorde arbejdet. Spillet kom op i tempo og mange afleveringer gav frie skud og med en scoringsprocent på tæt på de 50 på trepointsskud er det svært for modstanderholdet. Bears lå på knap 20. Det betød pauseføring på + 11 til kaninerne men endnu var intet afgjort, dertil var spillet slet ikke stabilt nok fra nogen af holdene. Academy skal roses for rotation og især viste igen i 2. periode, stortalentet Silas Oriane høj klasse. Også Gustav Rønneholt og veteranen Keane Thormann var rigtig stabile samen med mr. assist  Marius Sørensen.

Sejren sikres

Efter pausen fortsatte Rabbits med at lave flotte spil indimellem men også rigtig mange turnovers. Gennem hele kampen kom Rabbits op på 18,  til sammenligning havde udeholdet kun 13. Alligevel blev føringen øget og inden de sidste 10 minutter førte kaninerne med 18, 66-48, hvilket på det tidspunkt var kampens højeste føring. De sidste 10 minutter og især de første 6 af de sidste 10, spillede Rabbits sig til en komfortabel sejr. Den blev sikret af Fornes og Jermaine Marrow, Marrow der havde været skadet de sidste tre kampe, og så havde David Fischer inden han måtte forlade banen med sin 5. fejl, en rigtig god periode. Rabbits kunne sikre sig en sejr på dagens højeste føring, nemlig + 23.

Det betyder semifinale mod enten Bakken Bears eller HIC. Den kamp afgøres søndag og der er trukket lod om hjemmebanen og den tilfaldt Svendborg Rabbits. Der er endnu ikke fastsat dato.

For kaninerne kom 6 mand op på tocifret scoringer, Jaylen Fornes var bedst med 19, 14 til Jermaine Marrow, 12 til Omar Shiddo, 11 til David Fischer og 10 hver til Kentwan Smith og til Tope Arikawe, Tope der spillede en rigtig god kamp havde også 10 rebounds, det samme som Smith. Lige udenfor de tocifrede scorede Brantley Bynum 8, 6 til Devin Whitfield og 4 til Fenton Bradley.

For Bears Academy scorede Keane Thormann 14, det samme som Silas Oriane og 13 til Gustav Rønneholt.

Der var mødt 530 tilskuere op i Rise Sparekasse Arena.