Sejr over Værløse Blue Hawks

SIKKER SEJR I BASKETLIGAEN SIKRE 2. PLADSEN

Image

BASKETLIGAEN: Ovenpå en meget mager indsats i ENBL kampen i sidste uge mod Tartu var det nu kaninerne skulle vise om de magtede at komme tilbage til dels den hjemlige liga men også til en vanskelig opgave mod Værløse, hvor den tidligere Svendborg assistent coach Jonas Sørensen nu er cheftræner.

Værløse er jo nærmest en venskabsklub, set fra både moderklubben SBBC men også Svendborg Rabbits så der var rigtig god stemning og fælles fodslaw inden opgøret gik i gang. Mange venner der skulle hilses på og gensynsglæde.

Opgaven for hjemmeholdet var at holde fokus og bevise, ikke mindst overfor holdet, at man kunne rejse sig fra en blamage af den helt store fra den forgangne uge i ENBL. Det lykkedes for cheftræner Mads Andersen og assisistcoach Jan Hricko at sætte holdet rigtigt op, selv uden den normale indpisker Anton Harbo der er ude med en overanstrengt akillesscene. Dylan Van Eyck har også siddet over i par træningspas med en skulder der driller. Svendborg Rabbits viste dog i kampen, at de er i stand til at rejse sig rent mentalt og vandt kampen solidt, 98-76, efter perioderne 25-17, 23-17, 31-24 og 19-18.

Lige start.

Kampen startede helt lige op og begge hold fulgtes ad til 11-11 hvorefter hjemmeholdet trak lidt fra. Ikke mindst viste vores nye spiller, Kevin Marfo, at han er det helt rigtige valg på centerpositionen. Han er brølstærk og har et fremragende skud, også fra distancen. Han skaber luft under kurven og sætter nogle rigtige screeninger for sine medspillere. Et godt valg af direktør Troels Mortensen og cheftræner Mads Andersen. En spiller Rabbits hurtigt bør forlænge med, hvis ellers økonomien tillader det. Alene i 1. periode scorede Kevin 11 points og hentede 10 rebounds!! Svendborg gik ud til første pause foran med 8.

2. periode blev mere tæt, Værløse viste fornuftig boldomgang hvor alle spillere rørte bolden i næsten hvert angreb men træfsikkerheden og dermed scoringsprocenterne var i dag ikke på vanligt Værløseniveau. Rabbits vinder også 2. periode, denne gang med 6 og føringen inden pausen dermed +14.

Sejren køres sikkert hjem.

Efter pausen kom hjemmeholdet ud med god energi og hastigheden blev sat en smule i vejret. Vores normale topscorer Jaedon Willis var noget tilbageholdende i dag med points til gengæld var assistkvoten helt oppe på 8, ligesom Dylan Penn havde 7 af samme skuffe. Rabbits førte hele kampen og det blev der ikke ændret på i 3. periode. Værløse virkede en smule rådvilde og kunne ikke rigtig stille noget op i dagens kamp. Det blev især klart i sidste periode, hvor kaninerne bragte sig foran med 27, 85-58, inden Værløse fik pyntet lidt på slutresultatet. En sand buzzerbeater fra egen halvdel af Hannibal Offenberg afsluttede 3. Unge Offenberg fortsatte i det første minut af 4. med endnu en flot scoring. Ellers træfsikre Karl Boje Formann og Mikkel Hauge havde Svendborg forberedt sig rigtig godt på og de blev begge holdt på hhv. 3 og 6 points. Simon Schwartz og kaptajn Adam Heede-Andersen holdt niveau med 15 og 10 points.

Svendborg trak sig ud med en sikker sejr på +22 og genindtager 2. pladsen i Basketligaen. Der er kamp i kaninhulen igen på onsdag hvor ENBL eventyret er nået til næstsidste kamp for kaninernes vedkomne og hvor Spartak Pleven kommer på besøg.

STATS.

For Svendborg Rabbits kom alle mand i dag på scoringstavlen. Med en fantastisk hjemmebanedebut viste Kevin Marlo høj klasse med 31 points og 21 rebounds på 26 minutter. 15 points og 7 rebounds til en småskadet Dylan Van Eyck, 13 til Hameir Wright der også hentede 13 rebounds, 9 hver til Tyrese Dada og Dylan Penn.

Rabbits hævede scoringsprocenten med 20 i forhold til sidste uges kamp. Samtidig hentede hele holdet ikke mindre end 59 rebounds, hvoraf de 19 var offensive. Ja købet af Kevin Marlo ser ud til at være det helt rigtige for kaninerne.

Kampstats ses her: STATS RABBITS VS VÆRLØSE