Sejre og videre avancement i pokalturneringen var ikke nok for Lattimore

Sejre og videre avancement i pokalturneringen var ikke nok for Lattimore

Det vil ikke være nogen skam at indrømme, at spillet vi har set fra hele Sydfyns basketballhold i denne sæson ikke har været som håbet. Hvor vi i sidste sæson endte med en sejr i pokalfinalen over Bakken Bears og en finaleplads mod selvsamme modstander, har det i nuværende sæson ikke just været nogen decideret solstrålehistorie.

Med kun én enkelt sejr mod (hvad man i de tidligere sæsoner betegnede som Pro A-hold), Randers Cimbria i starten af sæsonen, og en nuværende sjetteplads i tabellen, har det været noget under, hvad der før sæsonens start var forhåbningen og forventningen til.

Sejre er det trods alt blevet til i det nye års første kampe, men ikke alle har været lige overbevisende, og således har man i denne måned valgt at sige farvel til træner John Lattimore. Mere om det senere hen i artiklen. Lad os først få lidt positivisme ind, for det er som sagt blevet til sejre, samt et videre avancement i pokalturneringen.

Image

Året blev skudt i gang med to pligtsejre

Første kamp i 2023 for de vilde kaniner bød på en udebanetur til hovedstaden. Nærmere betegnet Nørrebro, hvor Copenhagen Basketball fik fornemt besøg. Efter en generelt flot holdindsats i kampen, og specielt en vellykket anden halvleg, kunne man rejse tilbage mod Sydfyn med en sejr på 107-80.

Samme glimrende spil, håbede man på at kunne tage med hjem i bagagen, når man onsdag tog imod Bears Academy, hvor man med en sejr vil stå med rigtigt fine kort på hånden ift. en plads i Playoff A-mellemspillet. Bears Academy, der er den nærmeste bejler til den sidste af de seks pladser i mellemspillet, skulle således besejres.

Dette blev også en realitet efter en tæt kamp mod de unge drenge fra Smilets By, hvor man skulle helt hen til kampens slutfase før man kunne ånde lettet op. Med en sejr på 93-83, hvor Devin Whitfield med sine 28 point, endte som kampens topscorer, er chancerne for, at vi får flere spændene og underholdende kampe i foråret væsentligt forøget.

Image

Videre avancement i pokalturneringen i sikker sejr over Bears Academy

Blot tre dage efter den vigtige sejr, bød vi igen Bears Academy indenfor i Rise Sparekasse Arena. Denne gang i kvartfinalen i pokalturneringen, hvor man er med som forsvarende mestre, og vi gik da også ind til kampen som forholdvis store forhåndsfavoritter. En favoritværdighed vi skulle vise os at leve op til.

Igennem hele kampen var kaninerne i front, og der kom for alvor aldrig rigtig spænding i kampen, som endte 94-71 til hjemmeholdet. Det var dermed en noget anden kamp, end man havde været vidne til få dagen inden. Denne gang var det noget mere overbevisende. Skal man være kritisk, må man pointere de 18 turnovers som Rabbits trods alt formåede at lave, i modsætning til Bears Academy, som stod noterede for 13.

I semifinalen venter Bakken Bears, som vi i sidste sæson besejrede i selvsamme turnering. Efter de trak sig sejrrigt ud af deres kvartfinale mod Horsens IC, med en sejr på 84-68.

Det bliver på papiret en stor udfordring, der venter Kaninerne i næste runde, men den er der ingen tvivl om, at de med glæde tager op.

Image

Storebrødrene blev for stor en mundfuld

Manddomsprøven og således smagsprøven på den kommende semifinale, ventede i kampen efter, hvor man skulle til Århus og forsøge at besejre, mastodonterne fra Skovbakken. Det viste sig dog tidligt inde i kampen, at overraskelsen heller ikke vil være at finde i dag. Vores direkte modstandere om liga-titlen i forrige sæson, føles på ny som at være milelangt over vores niveau.

Man blev udspillet på flere parametre, hvor særligt reboundspillet blev tydeligt domineret af bjørnene, som tog 48 mod 29 rebounds fra Rabbits. Dette gjorde at Bakken fik to og til tider tre chancer for at score pr. boldbesiddelse. Resultatet afspejles også heraf som endte med 112-83. Dermed et resultat langt under det forventede, og således blev kampen lørdag eftermiddag den sidste med John Lattimore ved roret.

Image

Samarbejdet er afbrudt med Lattimore

To dage efter det eftertrykkende nederlag i Århus valgte man nemlig at offentliggøre, at samarbejdet er afbrudt med John Lattimore. Det er resultatet af en sæson, der spillemæssigt har været under, hvad forventet var. Efter en sidste sæson, hvor man vandt pokalfinalen og spillede sig i DM-finalerne, har man ikke kunne formå at ride videre på den positive bølge. Med til snakken skal selvfølgelig også nævnes, at man har oplevet stor udskiftning i både spillertruppen og på trænerbænken. Dette ændrer dog ikke på, at John Lattimore ikke har formået at levere på banen, og således er valget faldet på tidligere assistenttræner, Mads Andersen.

Selv er Mads Andersen meget begejstret for at få muligheden som Head Coach for Svendborg Rabbits. ‘’Det er et af de største og mest interessante trænerjobs der er i Danmark, så af den grund er jeg utrolig glad for at få muligheden for at stå i spidsen for Svendborg Rabbits. Men jeg skal da indrømme at det er en smule specielt at skulle overtage posten midt i sæsonen.’’.

På spørgsmålet om, hvad man som seer kan forvente sig af den nye cheftræner, svarer Mads således, ‘’Først og fremmest handler det om at få ændret holdets udtryk på banen - det er den absolut største prioritet lige nu. Sammenspillet mellem holdet og vores fantastiske fans skal spille en vigtig rolle sammen med en tydelig og klart defineret spillestil, hvor vi er dem der tager initiativ og styrer kampens tempo.’’. Hvor man under Lattimore som fan og seer til tider har haft svært ved at se, hvordan man specifikt ønsker at spille på banen, så lyder Mads til at være klar til at lave om på dette. En klar defineret spillestil i symbiose med de fantastiske fans, lyder bestemt ganske lovende.

Image

Snæver sejr i debutkamp for den nye Head Coach

Første kamp med Mads Andersen som cheftræner var på papiret en af de nemmere opgaver, da man lørdag tog mod ligaens klare bundhold fra Holbæk-Stenhus. Det skulle dog vise sig ikke at blive så nemt som først antaget. Holbæk-Stenhus, der vandt sæsonens første og hidtil eneste sejr for tre runder tilbage, var kommet til Sydfyn for at give os kamp til stregen. Man skulle faktisk helt ned til kampens sidste minut før, at man kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret. Kaninerne vandt således 88-80 i et meget intenst opgør. En optimal start for den nye cheftræner. Vi fik desuden langt om længe set den seneste tilføjelse til spillertruppen, Jermaine Marrow i storform, da han med sine 23 point endte som kampens topscorer. Med sejren blev den sidste plads i slutspillet omsider sikret.
Image

En afgørende tid venter i februar

Allerede i starten af den kommende måned venter der store prøver for Mads Andersen, hvor man møder hold, som alle ligger over os i tabellen. Ikke mindst venter sæsonens indtil videre største udfordring, når man spiller pokal-semifinale mod Bakken Bears. Ét hold som vi hidtil ikke har formået at besejre i denne sæson, og hvor vi i begge de forhenværende opgør har været decideret udspillet, med nederlag på henholdsvis 25 og 29 point. Mads tror dog på at overraskelsen kan komme, ‘’Det bliver selvfølgelig en spændende kamp, hvor Bakken går ind som favoritter, men alt kan ske i vind eller forsvind kampe, det har Svendborg vist tidligere. Vi skal spille op til vores absolutte top-niveau og gør vi det, så har vi bestemt en chance for at lave en kæmpe overraskelse.’’. Det bliver at andet lige en utrolig spændene kamp, hvor spillerne får brug for den størst mulige opbakning, når man lørdag d. 4. Februar kl. 18.00, får besøg af Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena.

Det var alt, hvad jeg havde til jer for årets første måned. En start på året, som må siges at have været hektisk. Nu går vi forandringer i møde, og det bliver utroligt spændene at følge med i, hvordan det går Kaninerne i den afgørende tid i februar.