Nyhedsbrev februar

Rabbits går ind til mellemspillet med positive takter og tro på tingene

Tekst: Mads Walter Friis Nielsen
Image
BASKETLIGAEN: Mod slutningen af forrige måned valgte man at tage afsked med amerikanske John Lattimore og i stedet rykke forhenværende assistenttræner, Mads Andersen, op på cheftrænerposten. På papiret en forholdsvis stor satsning, da han med sine blot 28 år stadig er uprøvet som Head Coach på senior niveau. Han har dog indtil videre kun vist at gøre den mindste form for tvivl til skamme. Med en afslutning på grundspillet, hvor man er gået igennem ubesejret, og en flot præstation i dele af pokalsemifinalen mod Bakken Bears, lover det umiddelbart rigtig godt for det kommende slutspil, der venter i begyndelsen af Marts.
Image

Tydelige forbedringer er allerede at spore

Det har været noget nær en perfekt afslutning på grundspillet, hvor man både har besejret Holbæk/Stenhus, Horsens IC og senest en virkelig velspillet storsejr over BMS Herlev. Det er en sejr som således betyder, at vi slutter grundspillet af på en femteplads. Man er begyndt at få styr på den defensive ende, som under John Lattimore i høj grad var haltende, og man lader samtidig til at have fået en stor tro på tingene. Hvilket er noget, som man som fan og vidne har savnet op til nu.

Kigger man nærmere på statistikkerne og sammenligner Mads Andersens første kampe med de kampe, hvor Lattimore havde ansvaret, er der allerede tydelige forbedringer at spore. Det skal naturligvis nævnes, at det er et forholdsvis lille spænd at bedømme på, når Mads trods alt kun har fået tre kampe, sammenlignet med Lattimore’s 18. Men lad os da prøve at se nærmere på det:

Skudprocenterne er røget væsentlig i vejret i de seneste kampe, hvor man er gået fra at skyde ca. 34% til rigtig flotte 43% bag trepointslinjen, og særligt de seneste to mod Horsens IC og BMS, har man skudt noget nær 50%. Yderligere har straffekastprocenten også oplevet en stigning fra ca. 69% til nu 80%, hvor den også bør ligge. Samtidig er antallet af rebounds, assists, steals og blocks også forøget.

Det lader dermed til at gå den rigtige vej mod det kommende mellemspil, hvor man får nogle rigtigt interresante og forhåbentlig spændende opgør at opleve.

Image

Mulighederne for videre avancement fra mellemspillet

Vi har alt andet lige stadig et godt stykke op mod en af de fire pladser, som giver adgang til det afgørende slutspil, men chancerne er dog væsentligt forøget efter den afslutning, man har fået på grundspillet. Efter man med sejren over BMS langt om længe bevægede sig et nyk op fra sjettepladsen, er man nu kun én position yderligere fra slutspillet. Ind til mellemspillet går man med 22 point, mens Horsens IC ligger placeret på en fjerdeplads med 28 point, så det er altså den vej man skal se, hvis man skal gøre sig forhåbninger om mere basket i foråret. Hos den østjyske klub, der for nyligt valgte at sige farvel til en tidligere kending af klubben, Lukas Varga, ligger der en vis usikkerhed. Umiddelbart var det en rimelig stor overraskelse, at man valgte at fyre Varga på netop dette tidspunkt af sæsonen, men de seneste resultater har ikke været prangende og således er han altså fortid i klubben.

Vi så da også i fjor, at det er et mandskab, som er til at tale med, efter vores sejr på 98-102 i Forum Horsens. Den største stjerne hos dem er ubetinget Chris Lykes og samtidig har de fortsat kernen med Frederik Rungby og Vedran Borovcanin, men ellers er det en meget ung trup, man har til rådighed. Nu venter der altså to opgør i mellemspillet mod dem, hvor man meget gerne skal vinde, hvis man skal gøre sig forhåbninger om en semifinaleplads.

I toppen befinder sig tre mandskaber, som lige nu fortsat er et niveau eller to over vores. Bakken Bears, Team FOG Næstved og Randers Cimbria har alle vist virkelig flot spil igennem hele sæsonen og er meget profilerede mandskaber. Vi skal dog meget gerne vinde nogle opgør mod dem. Sidstnævnte hold slog vi i starten af sæsonen og det er ofte nogle meget tætte opgør, som historisk set udspiller sig mellem Rabbits og Randers. Man kan således håbe på at kunne gå sejrrigt ud af mindst én af de to kampe.

Under os befinder sig det unge mandskab fra Herlev med samme antal point som os og dem skal vi derfor naturligvis også være opmærksomme på. Profilerne hos dem er Eamonn Joyce, August Haas, Andreas Mortensen og stortalentet Marqus Marion. Sidstnævnte, som netop har sikret sig et college-ophold hos Wake Forest University, der tidligere har haft kæmpestjerner som Tim Duncan og Chris Paul i truppen, ligger der en vis usikkerhed med. Han var ikke i truppen, da vi senest mødte dem og spørgsmålet er, hvorvidt hans fokus nærmere ligger på næste sæsons eventyr over Atlanten. Hvis han ikke spiller så mange af de kommende kampe, er de i den grad et svækket mandskab.

Image

Begyndelsen af den kommende måned kan vise sig at være altafgørende

Vores direkte modstander om den afgørende slutspilsplads venter allerede i mellemspillets første opgør, hvor vi skal et smut til Herlev. Det er en kamp, der skal vindes og med den seneste kamp i mente, går vi da også ind som favoritter. Efterfølgende venter en kamp hjemme mod Horsens IC og vi skal også meget gerne gå sejrrigt ud af dette opgør. Det er blevet til to tætte opgør tidligere i sæsonen mellem de to hold og det forventes også at blive lidt af en neglebider, når vi d. 6. marts får besøg af Horsens IC.

Derudover venter to kampe mod Randers Cimbria, hvor vi meget gerne skal gå sejrrigt ud af minimum én af de kampe. Det er bestemt også muligt, når man med i overvejelserne tager de positive takter, som truppen viser i øjeblikket. Afslutningsvis har vi et opgør mod Team FOG Næstved at se frem til. Der skal helt sikkert nok komme helt fantastisk stemning i Rise Sparekasse Arena til dette opgør, da begge holds fanskare er kendt for deres fantastiske og meget nærværende stemning. Det bliver et meget svært opgør, da begge de to forhenværende sejre er endt med overbevisende sejre til Næstved. Det kræver derfor maksimal opbakning fra fansene og et mandskab, der spiller op til deres ypperste for at trække sig sejrrigt ud af det opgør.

Det var alt fra årets korteste måned. Nu venter en afgørende periode i sæsonen, hvor det bliver ualmindeligt spændende at følge hele sydfyns basketball-hold.

Image