Randers Cimbria sejrer

Nederlag i kaninhulen

Image
BASKETLIGAEN: Tidligere cheftræner for kaninerne var onsdag aften på besøg i Rise Sparekasse Arena sammen med et Randersmandskab der p.t.  er duks i Basketligaen. Randers har haft en meget flot sæson med kun få, 4 i alt, nederlag i sæsonen indtil nu. Det sidste var et smerteligt et af slagsen med nederlag i Pokalfinalen mod Bakken Bears. I grundspillets kamp i Kaninhulen tabte Randers også knebent men det er så lang tid siden nu så det har de fleste nok glemt… Faktum efter onsdagens kamp er, at kaninerne endnu engang kunne trække sig med et knebent nederlag, 76-83, efter perioderne 17-26, 27-20, 13-28 og 19-9.

Randers stærkt fra start

Randers kom klart bedst ud fra opvarmningen og kom efter 2 minutter foran 6-0. Det var som om Rabbits ikke rigtig havde gejsten og der manglede nok 20 %’s ydelse for overhovedet at kunne matche Randers’ meget kontante og målrettede angrebsspil. Hele 1. periode formede sig efter Randers’ pibe og de havde kampen i et godt fast tag med stor fokus på deres gode angrebsspil selv uden Bakary Camara der blev skadet i pokalfinalen i Horsens i lørdags. Netop med en stor profil i form af Camara var kaninernes chance for sejr til stede i dagens kamp så derfor var det endnu vigtigere at komme op i gear. Randers dog komfortabelt foran efter de første 10 minutter, +9 og det var den tidligere Rabbitsprofil Brandon Norfleet og Josh Fortune sammen med Klussmann og Scott der førte an for Randers. Kaninernes profiler var Harboe, Marrov, kaptajn Bynum og mr. Smith men spillet fungerede ikke. Rabbits kom meget bedre ud til 2. periode og hentede hurtigt et par points men midt i perioden fik Marrov en usportslig fejl for noget der lignede benspænd på banens midte. Randers kom foran med 14, 26-40. Kampen var lidt væk for kaninerne der dog tog sig gevaldig sammen i sidste periode af 2.

Her fik kaninerne reduceret forspringet på fornuftigt forsvarsspil og mange brudte angreb og stop. Det skal dog nævntes at Randers i den periode brugte hele bænken ret bredt, hvilket Jimmy Moore netop ikke er kendt for. Faktum var, at Rabbits kun var bagud med 2 ved halvleg, 44-46.

Helt tæt ved pausen

Randers kom bedst ud efter pausen og kom ret hurtigt igen foran. Gode aktioner af Fortune og af Beyers der fandt sin position bag trepointslinjen samt Noorfleets mange gode points givende afleveringer og så var Randers pludselig foran med 16, 54-70. De forholdsvis få fremmødte i Rise Sparekasse Arena kunne godt fornemme hvor kampen var på vej hen. Kaninerne magtede ikke at holde Randers væk fra kurven og den frie mand blev hele tiden fundet bag linjen. Der sneg sig lidt mismod ind i kaninernes spil og selv en debutantrolle til Jacob Hoffmann var ikke noget der kunne rykke helt rundt på situationen. Randers var i fuld kontrol og foran med 17 inden de sidste 10 minutter. Det skulle et lille mirakel til, hvis kaninerne skulle ændre på tingenes tilstand.

En føring på 18 point til Randers blev næsten hentet

Det var ikke meget man havde set til Whitfield i løbet af kampen rent scoringsmæssigt. Han tog en smule fat i sidste periode og det gjorde de øvrige kaniner også. Selv om Randers tillod sig at holde scoringspause i over 3 minutter og en afstand på 18 holdt kaninerne fast i konceptet. Det skal dog siges, at cheftræner Jimmy Moore trak tempoet helt ud af Randers’ angrebsspil og det er jo netop Kronjydernes stærkeste våben. Kaninerne trak ind på Randers der faldt helt ud af rytme i denne nye rolle med meget langsomt spil og meget lange angreb. Rabbits scorede 12 ubesvarede points og pludselig blev kampen spændende. Rabbits formåede at få kampen helt ned i -5 indenfor det sidste minut men det var for sent. Randers vandt fortjent med 7.

Statestik og næste kampe

Hjemmeholdets klart bedste spiller i dagens kamp var Marrov med 24 points, skarpt forfulgt af Kentwan Smith med 20 og 12 rebounds.

Hos Randers spillede Josh Fortune en rigtig flot kamp med 24 points. Brandon Norfleet havde en double.double med 16 og 12 assists, Mikel Beyers havde 11, det samme som Nathan Scott.

Se alle stats her: KAMPSTATS RABBITS VS RANDERS CIMBRIA

Kaninernes næste kamp er mandag den 3. april i Horsens.

Randers spiller næste kamp samme da mod Bakken Bears i Randers.