hameir wright

FRA HUSKIES TIL RABBITS

Image

SVENDBORG: I går havde vi fornøjelsen af, at præsentere Hameir Wright som vores første udenlandske forstærkning denne sommer. Det er en utrolig spændende spiller, som kommer til klubben med masser af erfaring fra et af de helt store college-programmer.

4 sæsoner og sammenlagt 122 kampe blev det til for Washington Huskies, der spiller i den anerkendte Pac-12 Conference. Huskies har en stærk tradition for at producere NBA spillere og tilbage i 2020 blev to af Hameir’s holdkammerater, Isaiah Stewart (drafted #16) og Jaden McDaniels (drafted #28) taget i draften.

”I Hameir får vi en rigtig interessant og meget moderne spiller. Med hans længde og meget alsidige spillestil kommer vi til at kunne bruge ham på flere forskellige positioner, hvor hans primære styrker især er som 3’er og 4’er.” – udtaler Head Coach Mads Andersen.

”På et hold med lidt mere frie rammer end hvad han har været vant til fra sin college-tid, håber jeg meget på at vi kan hjælpe med at udfolde hans enorme talent” – fortsætter Mads.

Efter 4 år i Washington, Seattle, så gik turen videre til North Texas, hvor han kom ind på et i forvejen godt og meget sammenspillet hold. Et hold der spillede sig hele vejen til mesterskabet i NIT, turneringen for de hold der ikke klarede cuttet til March Madness. Som så mange andre, der vælger at skifte skole i deres 5.år og kun har et enkelt år tilbage, så blev det ikke til så meget spilletid som håbet, men en masse erfaring rigere.

Senest blev det til et kort op i tysk basket, som desværre blev spoleret af akut sygdom der krævede en mindre operation. Det er han nu kommet sig fuldt over og er mere end klar til at komme til Svendborg og få startet professionelle karriere op for alvor.

”Vi tror rigtig meget på, at Hameir kan blive en stor gevinst både for holdet og klubben generelt. Med hans gode humør og ærgerrighed kommer han til at bidrage til en rigtig god kultur i og omkring holdet. Hvis de seneste to år af hans karriere havde kørt på skinner, så var vi ikke i nærheden af at kunne hente ham ind. Jeg er sikker på, at vi kan være med til at skabe de fornødne rammer der gør at det bliver en rigtig god case, både for Hameir og Svendborg” – Slutter Mads Andersen.