Sejr over Horsens IC i sæsonpræmieren.

SEJR I ÅBNINGSKAMP MOD HORSENS IC

Image
BASKETLIGAEN: Et nyt Svendborg Rabbits mandskab viste de rigtige takter og at sæsonens forberedelser havde båret frugt. Det blev til en forholdsvis sikker sejr over HIC, der også havde flere nye ansigter på holdkortet. Svendborg vandt 80-77 efter at have ført kampen igennem, og til allersidst blev kampen enormt spændende. HIC kom tættere og tættere på hjemmeholdet men kaninerne red stormen af og efter perioderne 25-11, 18-24, 17-20 og 20-22, viste det sig, at èn periodes sejr var nok.

HURTIGT UD AF KANINHULET

Sæsonens første kamp og god stemning i Rise Sparekasse Arena med et flot fremmøde på ca. 800 fans. Sommervarmen var trukket indenfor og det viste et næsten nyt Svendborg Rabbits mandskab de ville udnytte.

De startede som lyn og torden og viste mange flotte spil, især var kaninerne sikre på skud fra distancen og da der var spillet 6 minutter af 1. periode førte Rabbits med 20-3 !. Svendborgs nye guard, amerikaneren Jaedon Willis styrede kaninernes spil og blev sammen med forward Tyrn Flowers topscorer for Rabbits. Men vigtigst af alt, holdet fungerede i perioder som et hold og alle bød ind.

HIC blev efter at være blæst ud af arenaen mere bevidste om, at der skulle arbejdes hårdt for at spille lige op med Rabbits. Kaptajn Rungby viste holdkammeraterne hvorledes og sammen med den nye afrikanske center Kur Jongkuch og amerikanske hjemvendte Gage Davis var de om nogen konstruktørerne bag HIC’s indsats i dag.

En oplevelse at se den tidligere HIC stjerne Vedran Borovcanin på sidelinjen som coach, han var nok lige så overrasket som de mange fremmødet over at Svendborg Rabbits til trods for de mange udskiftninger på holdet, over at se, at cheftræner Mads Andersen havde kunnet stable sådan et sammenspillet hold sammen.

I de sidste minutter af den første 10 kom HIC dog godt igen. Igen var det Rungby der viste klassen med de sidste 8 points for sit mandskab.

HIC fortsatte deres momentum i 2. periode selv om Kean Dada åbnede med de første points for Rabbits. Kaptajn Rungby lavede 13 points i træk og de første 6 for HIC i 2. periode. Så holdt HIC en scoringspause og Rabbits kom igen foran med 10-12 points. Tyrn Flowers med 7 i træk og Greg Elliot samt Jaedon Willis bidrog med flotte scoringer.

Rabbits holdt afstanden på 7-9 points gennem hele perioden og kunne gå til pause foran med 43-35.

FØRINGEN HOLD FRA START TIL SLUT

Efter pausen var det som om momentum igen lå hos HIC der halede ind på kaninerne igen. Svendborg var dog dygtige til at holde afstand, hele tiden med mellem 5-10 points. Jacob Enevold der har siddet ude i meget lang tid med en alvorlig knæskade viste sit værd og kom på banen og blev fundet under kurven især af Andreas Mortensen der så mange gange har gjort så ondt på kaninerne i sin tid hos BMS-Herlev. Heldigvis er Andreas nu i kanindresset og han spillede en meget fornuftig kamp for sit nye mandskab. Flowers fortsatte sit fine spil og selv om HIC også viste fine takter, især med stærke folk under kurven, kunne kaninerne holde HIC stangen og afstanden på 5-7 points. Stillingen inden de sidste 10 minutter således 60-55, det kunne godt ligne endnu en meget spændende afgørelse mellem de to mandskaber som set så mange gange i forgangne sæson.

Det blev det… spændende.

Dada startede sidste periode op som han også gjorde 3. med to sikre fra linjen godt fulgt op af Svendborgs nye finske spiller, centeren Toikkanen der viste rigtig gode centertakter og når han får bolden under kurven bliver den dunket i. HIC kom dog tættere og tætter på på godt spil dels under kurven men også træfsikkerhed fra trepointsland. Svendborg førte med 2, 64-62 da der var 6 minutter igen. Så scorede Willis lige to trepoinsscoringer og så var afstanden igen +8 i kaninernes favør. Liam Churchil satte en treer for HIC og med godt halvandet minut igen svarede Toikkanen igen med et kraftfuldt dunk. Tilkomne Marius Sørensen fra Bears Academy fandt nettet fra trepointsland og så var kaninerne kun foran med 1 point med 10 sekunder igen. Bolden til Willis der blev fejlet og hans to straffekast sad som de skulle. Hjemmeholdet Svendborg Rabbits kunne trække sig ud af kampen med en sejr på + 3.

En ønskestart for Rabbits mandskabet der viste ganske lovende takter. Nu må vi se om der kan følges op i Nørrebrohallen på tirsdag den 19 mod BC CPH.

HIC har endnu en udekamp, mod Bakken Bears samme dag.

For Rabbits blev de to topscorer som nævnt ovenfor. Derudover scorede Greg Elliot 9, 8 hver til Andreas Mortensen og Toikkanen, 7 til Hameir Wright der tidligt kom i fejlproblemer men ellers viste meget lovende takter, 6 til comeback kaptajn Enevold og 4 til Dada.

For HIC scorede Gage Davis 19 og havde 10 rebounds, 15 til Kur Jongkuch og 13 til kaptajn Rungby.

HIC outreboundede Svendborg 48-31, Svendborg havde 8 turnovers mod HIC’s 11. Svendborgs treprocentsscoring lå på 48 imens HIC’s var 31 og straffekastprocenten hos hjemmeholdet 79 mod 75 til HIC.