Sejr i Værløse

SNÆVER SEJR OG VIGTIGE POINT MED HJEM TIL SYDFYN

Image

BASKETLIGAEN: Flot comeback af Rabbits gav en rigtig god sejr på en meget svær udebane i Værløse.

Svendborg Rabbits var på hælene i søndagens udekamp i Søndersøhallen i Værløse og selv om kaninerne startede bedst ud og kom foran med 10, så var hjemmeholdet aldrig kørt over. Værløse kom tilbage og skabte, efter en katastrofal 2. periode fra kaninerne, en meget spændende kamp. Kampen sluttede med + 4 til Svendborg Rabbits, 79-83, efter perioderne 21-27, 28-11, 13-18 og 17-27.

Underholdende første quarter.

Rabbits startede klart bedst og havde masser af tempo i spillet og fik egentlig også brugt de høje folk fornuftigt for cheftræner Mads Andersen valgte klogelig at spille ”stort” fra kampstart. Både Jacob Enevold, Tyrn Flowers og Hameir Wright startede  sammen med Jaedon Willis og Andreas Mortensen.

De store folk tog rebounds både i forsvar men også offensivt og Rabbits kom hurtigt foran med 10.

Værløse lagde sig ikke ned men stolede på, at de kunne komme igen og især viste Balsa Veljic og Karl Boje Formann at de kunne ramme fra distancen. Efter de første 10 minutter førte Rabbits således kun med 6, 21-27.

2. quarter - Værløse ville det anderledes.

2. periode skulle vise sig at blive lige så katastrofal som 1. mod Bakken Bears for godt en uge siden. Rabbits holdt mere eller mindre op med at spille, både i forsvar men så sandelig også når holdet angreb. Intet ville i kurven. Det flow Jaedon Willis havde lagt ud med og styring af kampen som guard var helt væk. Jaedon forsøgte gang på gang men intet lykkedes. Heller ingen af holdkammeraterne kunne tage over, hverken angrebs- eller forsvarsmæssigt. Efter 5 minutter var det endnu ikke lykkedes for Rabbits at få bolden i kurven og dertil svarede Værløse igen med 13 ubesvarede points og derfor foran med 7, 34-27. Der skulle gå endnu et minut inden de første points fra kaninerne tikkede ind på kontoen. Gabriel Vogel fik lavet et lay-up og DaDa fulgte op med to sikre straffekast og et flot lay-up. Værløse så ikke bare til men fik lavet yderligere 8 så da perioden var slut og den lange pause ventede, var hjemmeholdet foran med 11, 49-38. En sand katastrofeperiode for kaninerne. Der var et stort arbejde for cheftræneren at rydde op i inden 2. halvleg, ikke mindst på det mentale plan for kaninerne var helt ”væk”, hvilket 28-11 vel var det bedste bevis på.

Tredje quarter - flere stempler ind.

Greg Elliott, der i sidste kamp, havde ”valgt” at ville forlade banen efter kun 10 minutter, ville i dag det noget anderledes. Elliott sås såmænd i flere situationer at være i verbal fornuftig kontakt med kampens 1. dommer som i kampen mod Bakken Bears bortviste ham med to tekniske fejl. Elliott viste i dag klassen og startede også efter pausen på stabilt spil og fornuftige skud samt et godt blik for sine holdkammerater. Her skal også Wright og Flowers nævnes for spillet flød ikke for spilstyrer Willis som det gjorde i  1. periode.

Willis var dog sikkerheden selv på sine straffekast som så mange gange tidligere.

Rabbits tog yderligere 5 points på Værløse og kunne gå ud til de sidste 10 minutter nu kun bagud med 6 points.

God moral og et flot comeback fra kaninerne der dog stadig ikke havde formået at komme helt op på siden af Værløse.

Stærk afslutning på kampen.

Sidste periode skulle vise sig at blive en sand neglebidder. Værløse bragte sig hurtigt foran med 10 inden kaninerne vågnede op for alvor. Kaninerne bragte sig med 5 minutter tilbage af kampen, op på kun at være bagud med 4, 68-64.

Så holdt Rabbits pause i næste to minutter på et meget kritisk tidspunkt, og holdt helt op med at score inden Hameir Wright viste klassen med rigtig flotte points. Den tidligere Rabbitsspiller Kyrosh Piroz fik lagt points i kurven på et lay up og Rabbits bagud med 6 med 3 minutter igen. Det så lidt sort ud for kaninerne. Greg Elliott fik dog sat endnu en treer fra hjørnet og lagde på næste angreb endnu to points i kurven på et lay-up. Rabbits kun bagud med 1 point inden Hauge scorede på et flot dunk for Værløse med 2 minutter igen.

Flowers og Wright viste igen klassen da de skiftede til at score. Rabbits endelig helt oppe og sågar foran med 3, 77-80.  Nu handlede det om for Værløse at få stoppet tiden og det ved at fejle, men når man fejler Willis er det den forkerte mand for han er sikker på sine straffekast. Svendborg foran med 5 og der var kun 13 sekunder igen. Nu skulle der mirakler til for Værløse for igen at få vendt kampen rundt.

Det lykkedes da heller ikke, Svendborg Rabbits kunne hente endnu et W til samlingen og bevare følingen med toppen af Basketligaen.

En flot sejr på en svær udebane på 79-83.

Stats.

Topscorer for kaninerne en godt spillende Greg Elliott med 21 points og 7 rebounds. Wright scorede 19 og Flowers 17 ligesom han havde 10 rebounds. En flot double-double fra den store amerikaner og en direkte modsætning til hans indsats mod Bakken Bears. Willis havde 12 points og 5 assists.

For Værløse scorede Veljic 18, Karl Boje Formann scorede 12 ligesom Mikkel Hauge og  10 til den tidligere chefcoach’s søn Adam Heede-Andersen.

Stats for kampen læses her: STATS RABBITS AT VÆRLØSE

Kommende kampe.

Svendborg Rabbits spiller hjemme i kaninhulen, Rise Sparekasse Arena på torsdag, hvor modstanderen hedder Randers. Der er kampstart kl. 19.15.

Værløse spiller 3 dage senere på udebane mod Horsens IC.