Sejr i pokalen

SEJR I TÆT POKALOPGØR MOD BMS HERLEV

Image

LANDSPOKALEN: Det var spændende hvilken tilstand Rabbits ville møde op i efter en sand afklapsning mod de polske mestre fra Lubin men en opgave cheftræner Mads Andersen havde forberedt sig på.

Rabbits kom ud, det var som om holdet var noget rustent men det kunne jo ikke passe med det kampprogram. Måske var tendensen mere, at modstanderholdet fra BMS, Andreas Mortensens gamle klub, blev undervurderet.

Det blev et meget tæt opgør, heldigt vandt kaninerne med 2, 86-84, efter perioderne 19-14, 21-28, 31-19 og 15-23.

BMS havde bolden i de sidste 6 sekunder og holdets absolutte stjerne, Jaden Edwards der kampen igennem drev gæk med Rabbits, havde afgørelsen i hænderne. Et trepointsforsøg ramte kun ringen og sprang ud til rebound til hjemmeholdet og kampen var afgjort.

Lige første halvleg.

Det var resultatmæssig helt lige i 1. periode, dog sluttede kaninerne af bedst og kunne bringe sig foran med 5 inden 2. Den helt store oplevelse, modstanderholdets Jaden Edwards spillede formidabelt og gjorde stort set hvad han ville mod et noget passivt kaninforsvar. Det var som om spillerne hos hjemmeholdet manglede i hvert fald 20 % ydelse.

Alle blev bragt i spil i 1. halvleg og fordelingen af minutter, nu hvor der mangler 2 nøglespillere, var ganske fornuftig. Dada, Kalle og Gabriel viste rigtig gode takter og faktisk flød spillet flot når spilstyrer Willis måtte tage pauser på bænken. Der er fart og tempo over de unge drenge og afslutningerne virker overbevisende.

Svendborg Rabbits var dog bagud ved pausen, 40-42, BMS spillede godt og der ventede en regulær skideballe i omklædningsrummet i pausen for tilfreds var cheftræner Mads Andersen så afgjort ikke. Der var alt for mange turnovers og forsvars spillet var passivt. Noget af en kontrast til europacup kampen i ugens løb mod Polens p.t. bedste mandskab.

Forskellen var blot, at BMS ikke straffede de tekniske fejl så hårdt.

I anden halvleg så vi stærke ud fra start.

Fra 3. periodes start stak kaninerne af. Hjemmeholdet kom hurtigt foran og vandt perioden med 12. Det begyndte at ligne en kamp mod Bakken Bears i ¼ finalen.

Foran med 7 inden de sidste 10 minutter var den kvartfinale også så afgjort inden for rækkevidde.

Men der var gjort regning uden vært. BMS gav aldrig op og kom helt op og var foran med 1, 81-82, der var 1 minut og 40 sekunder igen.

Som klokken var ved at rinde ud blev den meget sikre straffekastskytte Jaedon Willis fejlet med 6 sekunder igen. Willis scorede på 2 ud af 3 og kaninerne foran med 2. Næste angreb med 6 sekunder tilbage brændte BMS og dermed kunne hjemmeholdet trække sig ud af kampen som forventet. Det var Jaden Edwards der havde et stort skud til slut. Det ramte ringen og mange i hallen var meget tæt på at mene, at Edwards’s situation var ganske som Willis’ i angrebet forinden, hvor han blev fejlet og fik tre straffekast.

Fløjterne forblev, heldigvis for Rabbits, tavse.

Stats.

For kaninerne kom alle mand der kom på banen på scoringstavlen. Minutterne blev også fornuftigt fordelt. Hameir Wright scorede 21, Jaedon Willis 20 og havde 7 rebounds og 6 assists men også 5 turnovers. 9 pts hver til Gabriel og Anton Harboe.

For BMS var absolut bedste spiller Jaden Edwards der scorede 32 og havde 9 rebounds. En meget flot kamp af BMS’ nye stjerne.  19 til Bakic, 14 til Marsenic og 10 til Palsbo.

Kommende kampe.

Kaninerne spiller næste kamp i Basketligaen på torsdag kl. 18.30 i Århus mod Bears Academy. Kampen kan ses på her på faa.dk.