STORSEJR I RISE SPAREKASSE ARENA

Image

BASKETLIGAEN: Pligtsejren kom i hus men + 52 havde vel ingen forudset.

Lørdagens tidlige opgør mod BK Amager og samtidig vores nye spiller, Dylan Van Eyck’s hjemmebanedebut, skulle vise sig af blive en walk over for kaninerne.

En kamp hvor alle spillere kom på scoringslisten og hvor kun 2 scorede under 10 points. Topscorer supertalentet Kalle Dyrholm med 19 points. Rabbits vandt kampen 125-73 efter perioderne 18-16, 34-17, 32-19 og 41-21 !!.

Lige start

Kampens start var meget lige. BK Amager kom bedst fra land og der skulle gå næsten 9 minutter inden kaninerne satte sig på opgøret. Siden var hjemmeholdet aldrig bagud. Dagens topscorer fik æren af at være starter i dagens opgør og det forvaltede Kalle ganske fornuftigt selv om det ”kun” blev til 2 points i de første 10 minutter.

Jaedon Willis scorede 7 og havde 5 rebounds i samme periode. Efter de første 10 minutter smed Kalle to trepointsscoringer og 3 2’ere i kurven og kunne ved halvtid sammen med netop Willis kalde sig topscorer med 10. Alle spillere på banen havde, på nær Gabriel scoret ved halvtid. Stillingen efter 2 perioder 52-33, kampen var afgjort da ingen af de ca. 400 fremmødte troede på, at BK Amager, på trods af konstant gejst, kunne komme tilbage.

KLASSEFORSKEL.

Efter den lange pause skruede Rabbits op for tempoet. Dylan Van Eyck viste hvilken komplet spiller han er. Han gjorde hele holdet bedre med sine fine pasninger og sit konstante meget kølige overblik. Gang på gang blev den frie mand fundet og hvis ikke selv han scorede så gjorde en af holdkammeraterne. Det er et rigtig godt indkøb selv om baggrunden lige i dagens kamp måske var til at overskue. Dermed ikke sagt at BK Amager på noget tidspunkt gav op men en spiller af Dylans klasse har Amager ikke og slet ikke en der kunne matche ham. Det bliver spændene at se, hvorledes Rabbitsholdet fungerer når også den anden Dylan (Penn) er spilleklar. Holdet bliver med garanti ikke ringere.

Rabbits spillede sig foran med 32 inden de sidste ti minutter og hvis ikke kampen allerede ved halvtid var afgjort, så var den det nu..

Det mest dramatiske var nok to tekniske fejl til Amager i form af en til bænken og en til chefcoach Pat Ryan.

Hos Rabbits blev både Willis og Hameir Wright bænket inden sidste periode således havde Andreas Mortensen i dag flest minutter på banen. Heldigvis er Andreas over sin skulderskade og fik 24 minutter. Han kvitterede med 10 points og 7 assists. Rabbits fik sat om muligt endnu mere tempo i spillet og fik løbet 41 points i kurven i de sidste 10 minutter. Det er meget længe siden holdet har scoret så mange point i en periode. Kampen sluttede med en buzzerbearter fra dagens hjemmebanedebutant, Dylan Van Eyck og slutresultat 125-73.

Stats.

Udover topscorer Kalle Lyngholm med 19 points, scorede Dylan 18 og havde 14 flotte rebounds og 6 assists. Endnu en double-double. 15 points og 6 assists til Willis. 13 points til Gabriel Vogel 12 points hver til Jacob Enevold og Dada. Martin Christiansen sluttede på 5 og 4 til Toikkanen. Svendborg vandt reboundspillet med 30, 52-22,  men BK Amager stjal flest bolde, 9 i alt mod kaninernes 6.

Topscorer hos BK Amager Oacar Quackenbush med 19. Linus Grøøn havde 14 og Maxim Shinkarev 12.

Stats for kampen læses her: STATS RABBITS VS BK AMAGER