Skrevet af Jesper Jørgensen
Image
Billeder af Tom Andreasen

BASKETLIGAEN: Det var en vaskeægte såkaldt 4 pointskamp Svendborg Rabbits skulle være deltager i mandag aften i Rise Sparekasse Arena med direkte transmission på Live Sport og Fyns Amts Avis med kampstart kl. 19.15.

Modstanderen var HIC og der var 4 points mellem de to inden dagens kamp. Med andre ord var kampen måske helt afgørende for om kaninerne kunne hænge deres semifinalehat på netop HIC. Kampen var en vaskeægte gyser og blev først afgjort i allersidste sekund da veteranen Vedran Borovcanin tog en angrebsrebound og scorede og tilmed blev fejlet så et and one spil og HIC vandt kampen 91-93 efter perioderne 16-25, 28-15, 25-23 og 22-30.

BEGGE HOLD STARTEDE MED FULD KNALD

Rise Sparekasse Arena var fyldt godt op til dagens opgør, hvor Fornes stadig for hjemmeholdet sad ude med en skadet fod. Kaninernes nye spiller Jacob Hoffmann var endnu ikke klar pga. reglen om 21 dages karantæne ved skift mellem to danske klubber.

Kampen startede med fuld hastighed og vigtigheden kunne fornemmes blandt de mange fremmødte. Kampen bølgede frem og tilbage og der blev løbet meget fra begge mandskaber. HIC var lige lidt skarpere og forsvaret for Rabbits manglede desværre lidt i forhold til de sidste kampe i grundspillet. Der blev bytte på samtlige screeninger og HIC kom hurtigt foran med 8-9 points. Svendborgs topscorer Whitfield var desværre en skygge af sig selv igennem hele kampen men så tog Jemaine Marrov over og spillede en meget fornuftig kamp sammen med de fire øvrige startere. HIC holdt momentum og vandt fortjent 1. periode.

FREMRAGENDE FORSVARSSPIL I 2. PERIODE

I 2. viste hjemmeholdet klassen. Fornuftigt forsvarsspil og rigtig godt angreb men faktisk var det først til allersidst hvor Marrov og mr. Smith viste høj klasse og kaninerne kom helt op og foran inden pausen. Fischer havde samlet tre fejl op men spillet rigtig godt både i forsvar og angreb. Marrov sluttede perioden med en assist til Fenton Bradley der sluttede perioden med 44-40 til Svendborg Rabbits.

Hos HIC var især Chris Lykse en evig trussel men den tidligere kanin, Leonardo Carlino viste også meget flot spil mod sin tidligere arbejdsgiver. Desuden var nyindkøbte Christian Kelling meget værdifuld og han satte flere meget dybe trepointsskud for sin klub.

FØRING EFTER 3Q VAR IKKE NOK

Efter pausen startede Rabbits godt op og kom hurtigt foran med 9, 49-40. HIC svarede igen og kampen bølgede frem og tilbage. Det handlede meget for hjemmeholdet om at få så mange stops som muligt for de kunne kontrollere HIC så der var meget fokus på kaninernes forsvar, igen igen. Svendborg kunne flot bevare et lille forspring på 5-7-9 points gennem hele perioden og perioden var meget tæt, hvilket betød, at der inden de sidste 10 minutter var momentum for kaninerne foran med 6. Sidste periode var uhyggelig spændende. Begge mandskaber kendte betydningen af to points mere på kontoen, nok noget Svendborg havde lidt mere brug for end HIC. Gennem hele periode var kaninerne foran og med 4 minutter igen førte Rabbits med 7. Den føring skulle holdes men HIC var af en anden opfattelse. Om det var nerver hos Rabbits eller træthed skal være usagt men HIC kom helt tæt på 86-87 med halvandet minut igen. Desværre var David Fischer gået ud med den klassiske basketskade, en forstuvet ankel, og han måtte se til fra sidelinjen, liggende bag bænken. Svendborgs topscorer Whitfield havde to helt frie trepointsskud med et minut tilbage men missede begge. HIC kom foran med 2 og Rabbits slog igen ved Marrov. 88-88. Med 30 sekunder igen brændte Christian Kelling en fri treer og det samme gjorde Whitfield to gange for Rabbits. På rebounden blev Koch Bar fejlet og begge hold var i holdfejl. Bar med to straffe. HIC foran med 88-90. Marrov i sidste rigtige angreb med en treer og så var Rabbits foran med 1. Afslutningen som beskrevet ovenfor. En uhyggelig spædende kamp var desværre slut med HIC som vinder.

SEMIFINALERNE IKKE HELT UOPNÅELIGE

Semifinalen er langt væk lige nu men spillet er i klar fremgang og intet er endnu afgjort selv om det bliver uhyggeligt svært for kaninerne. Næste kamp er den 16. marts ude mod Randers

Næste hjemme kamp er d. 20. marts hvor vi møder Team FOG Næstved. Sammen med SEF-Energi byder alle ind til gratis basketball.

HIC har kamp igen den 15. marts hvor modstanderen er BMS/Herlev.

Læs kampstats ved Basketligaen her: Kampstats Rabbits VS Horsens IC

Fik du ikke læst sidste kampreferat eller set billederne fra kampen mod BMS Herlev kan det gøres her: Sejr over BMS Herlev